Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve dag op Europese beurzen

Positieve dag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omhoog. De onrust over de internationale handelsperikelen werd naar de achtergrond gedrukt. In Amsterdam was optiekketen GrandVision duidelijk in trek na een positief handelsbericht voorafgaand aan een investeerdersbijeenkomst.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,9 procent in de plus op 547,83 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 786,92 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1 procent. Londen won 0,4 procent.

In de MidKap ging GrandVision aan kop met een koerswinst van 7,3 procent. De eigenaar van Pearle en EyeWish verwacht een sterk einde van het jaar en handhaafde de financiële doelstellingen. Ook wil het bedrijf de komende jaren verder groeien door overnames en fusies.

Altice Europe

TomTom won bijna 4 procent bij de middelgrote fondsen. Het navigatiebedrijf verloor in de afgelopen twee handelsdagen bijna een derde aan beurswaarde door het nieuws dat een samenwerkingsverband van Renault, Nissan en Mitsubishi kiest voor Google. Topman Harold Goddijn noemt de deal een 'wake-up call' voor de sector. Volgens hem bestaat het risico dat grote techreuzen als Google de touwtjes in handen krijgen in de autosector.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een winst van 5,5 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos sloot de rij in de AEX met een verlies van ruim 2 procent.

Pharming

Ahold Delhaize leverde 1,2 procent in. Volgens persbureau Bloomberg wil webwinkelreus Amazon de komende jaren zo'n 3000 supermarkten zonder kassa's openen in de Verenigde Staten, een belangrijke markt voor het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak toonde Pharming (plus 18,3 procent) flink herstel. De biotechnoloog verloor een dag eerder nog ruim 20 procent na tegenvallend nieuws over zijn medicijn Ruconest in de VS.

Nestlé

In Zürich won Nestlé 0,9 procent. De Zwitserse voedingsmiddelengigant bekijkt de opties voor zijn huidverzorgingsdivisie. Nestlé wil zich meer richten op zaken als voeding, gezondheid en welzijn.

De euro was 1,1757 dollar waard, tegen 1,1686 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie ging licht omlaag tot 71,10 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,6 procent tot 78,87 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links