Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bayer schikt in VS om anticonceptiemiddel

LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemie- en farmaciereus Bayer heeft in de Verenigde Staten rechtszaken om een anticonceptiemiddel geschikt voor 1,6 miljard dollar. Omgerekend is dat ruim 1,3 miljard euro. Sommige vrouwen die het middel met de naam Essure gebruikten werden desondanks zwanger. Ook zou het middel, een metalen veertje dat in de eileider werd aangebracht, overmatig vaginaal bloeden en pijn hebben veroorzaakt.

Met de schikking is zo'n 90 procent van de 39.000 rechtszaken tegen Bayer opgelost. Het bedrag dat Bayer nu uittrekt is aanzienlijk hoger dan de 1,1 miljard die het Duitse bedrijf in 2013 overhad voor Conceptus, het bedrijf dat Essure had ontwikkeld. Het anticonceptiemiddel wordt sinds twee jaar niet meer verkocht.

De schikking geldt alleen voor zaken in de VS. Britse vertegenwoordigers van Essure-gebruiksters hebben Bayer al opgeroepen om ook in dat land serieus over een schadevergoeding te praten.

De schikking is niet de eerste dit jaar voor Bayer. De onderneming telde in juni 12,1 miljard dollar neer om een aantal zaken rond de onkruidverdelger Roundup op te lossen. Desondanks lopen er nog tienduizenden zaken rond het vermeend kankerverwekkende middel dat Bayer in handen kreeg met de overname van Monsanto. Investeerders willen dat Bayer-topman Werner Baumann het bedrijf wegleidt van de vele rechtszaken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAYER AG NA O.N.
BAYER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 21 augustus 2020 11:03
    Voor meer informatie over de gruwelijke praktijken van Bayer (medical devices): Netflix Documentary ‘Bleeding Edge’

    Willens en wetens veertjes in lichamen stoppen door vrijwel ongetrainde artsen, waarvan ze weten dat ze in het lichaam uit elkaar vallen (en Essure is nog maar 1 van de vele voorbeelden van Bayer en anderen). 1,6 Miljard kost het dus om je bedrijf vrij te kopen van dood door schuld en talloze mensen die voor het leven verminkt zijn.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BAYER AG 18 apr
    26,085
    -0,99% -0,260
  2. BAYER AG 18 apr
    26,240
    -0,04% -0,010

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links