Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Versimpeling bankregels VS stap dichterbij

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 17:03 | Views: 2.470 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/RTR) - Een van de Amerikaanse bankregelgevers heeft dinsdag ingestemd met een versoepeling van de regels met betrekking tot handelen met eigen geld. De U.S. Office of the Comptroller of the Currency, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Financiën, ging akkoord met de aanpassingen van de zogeheten 'Volcker Rule', zonder daarbij in details te treden. Naar verwachting volgen de overige vier toezichthouders binnenkort.

De Volcker Rule, genoemd naar de voormalige Fed-president Paul Volcker, bepaalt dat banken niet in bepaalde financiële producten mogen handelen met eigen geld. Dat mogen ze alleen met het vermogen van klanten. Die regel is bedoeld om te voorkomen dat banken te veel risico lopen en grote handelsverliezen lijden. De strenge regels zijn veel banken al langer een doorn in het oog omdat onduidelijk is wat er precies wel en niet mag. Daardoor zouden banken soms te voorzichtig zijn.

De toezichthouders kwamen vorig jaar al met een voorstel tot verandering, maar dat werd door de banken afgewezen. De ophanden zijnde aanpassing zou beter aansluiten bij al bestaande regels.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
1
De vorige crisis werd veroorzaakt doordat banken roekeloos met geld speelden. Weer een minpunt voor Trump dat hij hiervoor heeft gezorgd, versoepeling en op naar een volgende crisis.
Hassan de yassan
0
De Volcker Rule, genoemd naar de voormalige Fed-president Paul Volcker, bepaalt dat banken niet in bepaalde financiële producten mogen handelen met eigen geld. Dat mogen ze alleen met het vermogen van klanten


Haha Hassan heeft nog nooit zo'n goede grap gehoord. Alleen risico's nemen met geld van klanten, doen pensioenfondsen ook.
Hassan de yassan
0
quote:

Kaviaar schreef op 20 aug 2019 om 17:38:


De vorige crisis werd veroorzaakt doordat banken roekeloos met geld speelden. Weer een minpunt voor Trump dat hij hiervoor heeft gezorgd, versoepeling en op naar een volgende crisis.


Waarom is Kaviaar blij dat ze met zijn geld gokken, laat ze dat met hun eigen centjes doen. Ik zet geen stuiver meer op de bank
Kaviaar
0
quote:

Hassan de yassan schreef op 20 aug 2019 om 20:43:


Hassan gaat zijn stink sokken weer gebruiken


Ik hoop dan niet dat je heel veel vermogen hebt. Je moet ook nog kunnen wonen ;- ))))
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord