Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging op Europese beurzen

Weinig beweging op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na het recente sterke herstel en kijken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 548,89 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 804,71 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent.

Chemicaliëndistributeur IMCD (plus 4 procent) toonde wat herstel na de forse koersval in de afgelopen dagen en was de sterkste stijger in de AEX. Staalconcern ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,2 procent. In de MidKap sloot baggeraar Boskalis de rij met een min van 2,2 procent. Fitnessketen Basic-Fit ging aan kop met een plus van 1,3 procent.

Beter Bed

Op de lokale markt was Beter Bed een opvallende stijger. De beddenverkoper, die dit jaar al bijna de helft aan beurswaarde zag verdampen, steeg 10 procent. Avantium zakte 6 procent. Het chemiebedrijf boekte in de eerste jaarhelft minder omzet dan de onderneming zelf had voorzien. Ook het nettoverlies liep op. Dat had te maken met hogere kosten voor de volledige integratie van de voormalige samenwerking met BASF.

Osram Licht steeg 1,7 procent in Frankfurt. Investeerders Bain Capital en Carlyle Group overwegen volgens persbureau Bloomberg hun bod op het Duitse verlichtingsbedrijf te verhogen. De partijen zien in dat hun huidige bod van 3,4 miljard euro niet meer hoog genoeg is als de Oostenrijkse sensormaker AMS (plus 0,3 procent) zijn rivaliserende voorstel doorzet.

Euro

In Parijs klom Casino 4,4 procent. Het Franse winkelconcern stoot voor nog eens 2 miljard euro aan bezittingen af. De inkrimping is bedoeld om iets te doen aan de grote schuldenlast van het bedrijf. In Londen zakte mijnbouwer BHP 0,9 procent na publicatie van de jaarresultaten. Sieradenverkoper Pandora, die ook met cijfers kwam, klom 5,4 procent in Kopenhagen.

De euro was 1,1077 dollar waard, tegen 1,1095 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 56,32 dollar. Brentolie klom 0,2 procent in prijs tot 59,85 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 20 augustus 2019 14:48
    quote:

    het zwaard schreef op 20 augustus 2019 12:57:

    Niet alleen weinig beweging op de beurs, blijkbaar ook op dit forum.
    Nou ja, de bankaandelen bewegen gestaag richting nieuwe all time low niveaus. Nog niet heel erg hard, maar dat komt pas nadat de nieuwe renteverlaging officieel bekend wordt gemaakt. Dan reageert iedereen weer verrast en loopt het forum weer vol met reacties.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links