Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Iets hogere omzet voor Boskalis verwacht'

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 10:51 | Views: 4.503

Boskalis 17:35

20,96 -0,29 (-1,36%)

HAL Trust 17:35

144,60 +3,20 (+2,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis heeft in het eerste halfjaar naar verwachting een iets hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de cijfers van de maritiem dienstverlener. Volgens de bank is het vooral belangrijk wat de onderneming te melden heeft over ontwikkelingen in zijn belangrijkste eindmarkten.

Wat betreft de blik op die markten, denkt ING dat het bestuur van Boskalis weinig nieuws zal brengen. Zo zou er nog geen zichtbaar herstel zijn op de oliemarkt, terwijl de activiteiten op vlak van baggerwerk stabiel zijn maar met sterke concurrentie te maken hebben. Naar klussen voor windmolenparken blijft vraag bestaan, maar het risico op vertragingen bij deze projecten is groot, aldus ING.

Voor de eerste zes van maanden van 2019 gaan marktvorsers van ING uit van een omzet van net geen 1,2 miljard euro, wat een stijging van 2,8 procent zou betekenen. Ze blijven daarmee iets onder de gemiddelde verwachting van analisten, die wijst op een groei van bijna 6 procent tot ruim 1,2 miljard euro aan opbrengsten.

De operationele winst (ebit) neemt volgens ING toe tot 53 miljoen euro, tegenover 47,4 miljoen euro een jaar eerder. Bij die resultaten is nog de oude boekhoudmethode aangehouden, waardoor de schatting moeilijk te vergelijken is met de algehele consensus. Die komt neer op 58 miljoen euro volgens de dit jaar ingestelde boekhoudstandaard IFRS 16.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 92% zegt kopen 13 stemmen
HAL Trust 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links