Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omzetstijging maar toch verlies BAM'

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 10:27 | Views: 8.919

BAM 25 sep

1,07 -0,01 (-0,47%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwer BAM heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer omzet geboekt. Dat verwachten analisten van ING, die ook een klein nettoverlies voorzien. Veel vuurwerk verwachten de kenners niet meer als BAM donderdag met cijfers over de eerste zes maanden komt. Die zijn vorige maand al aan bod gekomen toen het bedrijf een winstwaarschuwing gaf.

ING voorziet een omzet van 3,4 miljard euro, wat 5,9 procent hoger is dan in de eerste zes maanden van 2018. De brutowinst zou op 5,2 miljoen euro komen, na een voorziening van 65 miljoen euro voor een aantal duurder uitgevallen Duitse projecten. Onder de streep resteert vervolgens een verlies van 2,2 miljoen euro, denken de marktvorsers.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stelde naar aanleiding van de winstwaarschuwing en getroffen voorziening negentien vragen op waarop het een antwoord wil. De VEB wil onder meer weten wanneer BAM wist over de onder meer door vertraging opgelopen kosten. Ook wil de beleggersvereniging van BAM horen in hoeverre het bouwbedrijf verwacht dat de genomen voorziening door de opdrachtgevers wordt vergoed.

Noordzeesluis

Over de Noordzeesluis verwachten de ING-analisten weinig nieuws. Als het tweede caisson is afgezonken, zal meer duidelijk worden over losse eindjes en eventuele verdere verliezen op het project.

ING heeft een hold-advies voor BAM met een koersdoel van 4,20 euro. Het aandeel BAM stond dinsdag rond 10.20 uur 0,1 procent lager op 3,06 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 69% zegt kopen 39 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Kluse 20 augustus 2019 12:14
  Oppassen!!!! ... Maken het bewust veel te rooskleurig!!!
  Laat ze maar eens zoon omzet halen...ik geloof daar niet in en dan de afschrijving... pffffffffffffff hoe kun je nu 25 miljoen afschrijving over het hoofd zien....ING SPEELT een spelletje met andermans geld!!
  OP GEPAST...u bent gewaarschuwd
 2. forum rang 6 manuss 20 augustus 2019 12:25
  quote:

  Kluse schreef op 20 augustus 2019 12:14:


  Oppassen!!!! ... Maken het bewust veel te rooskleurig!!!
  Laat ze maar eens zoon omzet halen...ik geloof daar niet in en dan de afschrijving... pffffffffffffff hoe kun je nu 25 miljoen afschrijving over het hoofd zien....ING SPEELT een spelletje met andermans geld!!
  OP GEPAST...u bent gewaarschuwd
  ING heeft geen beste naam en in het verleden corrupt met witwassen, maar opzettelijk die 25 miljoen euro over het hoofd zien? Dat zou je reinste oplichting zijn. Ik wacht af , of er een correctie komt!!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare