Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omzet Adyen verder omhoog'

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 09:45 | Views: 2.749

ADYEN NV 20 sep

639,00 +4,60 (+0,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste helft van dit jaar zijn omzet verder verhoogd, mede door uitbreiding van het klantenbestand. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen opgesteld door persbureau Bloomberg. Adyen publiceert donderdag resultaten.

In de consensus wordt in doorsnee gerekend op een omzet van ruim 219 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat was meer dan 156 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar en 192,5 miljoen euro in de tweede helft van 2018. Bij de nettowinst staat in de analistenprognoses een bedrag van 82 miljoen euro. Dat was in de vergelijkbare periode vorig jaar nog 48,2 miljoen euro en in de tweede helft van vorig jaar bijna 83 miljoen euro.

Adyen heeft een doelstelling uitgesproken voor de langere termijn voor een operationele marge van meer dan 55 procent. In 2018 was dit 52 procent. Verder mikt de onderneming op aanhoudende groei met dubbele cijfers en kapitaalinvesteringen van maximaal 5 procent van de netto-omzet.

Uitbreiding

In de afgelopen tijd hengelde Adyen onder meer bedrijven als de Amerikaanse maaltijdbezorger Postmates, luchtvaartconcern Singapore Airlines en de Amerikaanse woninginrichter Restoration Hardware binnen als klant. Daarnaast breidde de betalingsdienstverlener uit naar Afrika en werd het aanbod in Canada vergroot. Tevens werd een Amerikaanse federale betalingslicentie aangevraagd.

Verder promoveerde Adyen in maart naar de Amsterdamse AEX-index. Vorig jaar maakte het bedrijf zijn debuut op Beursplein 5.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord