Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BHP profiteert van hoge ijzerertsprijzen

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 08:22 | Views: 1.789

ArcelorMittal 20 sep

13,83 -0,23 (-1,66%)

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

MELBOURNE (AFN/RTR) - Mijnbouwgigant BHP heeft in zijn gebroken boekjaar de hoogste winst in vijf jaar tijd behaald. Het Australische concern profiteerde voornamelijk van een stijging van de prijzen voor ijzererts. Aandeelhouders profiteren ook mee, want het bedrijf kondigde het hoogste dividend in zijn geschiedenis aan.

De prijzen voor ijzererts stonden vooral begin dit jaar hoog. Het leidde ertoe dat de winst in het boekjaar, dat liep tot eind juni, met 124 procent steeg tot 8,3 miljard dollar. BHP keert daarvan 3,9 miljard dollar uit aan aandeelhouders. Dat komt bovenop een speciaaldividend van in totaal 17 miljard dollar dat eerder al werd uitgekeerd in verband met de verkoop van schalie-activiteiten.

BHP, voorheen bekend als BHP Billiton, waarschuwde ook voor de gevolgen voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De handelspolitiek van de Amerikanen blijft onzeker, aldus het bedrijf. Als het conflict verder verergert, zal dat de prijzen voor grondstoffen als ijzererts geen goed doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 4 stemmen
BHP Billiton Plc 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord