Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet Avantium valt tegen, doelen in zicht

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 07:32 | Views: 4.111

Avantium 03 apr

3,57 -0,08 (-2,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium heeft in de eerste helft van het jaar minder omzet behaald dan de onderneming zelf had voorzien. Het verlies liep ook verder op, maar de strategische doelen richting de commercialisering van een productieproces voor duurzaam plastic blijven in zicht.

Het Amsterdamse bedrijf kijkt terug op een bewogen halfjaar, waarin het weer volledig eigenaar werd van de technologie voor het produceren van plastic uit plantenresten. Een samenwerking met chemiereus BASF werd beëindigd. Het doel is nu om op eigen kracht een fabriek te bouwen die in 2023 operationeel moet zijn.

Vooralsnog verdient Avantium zijn geld voornamelijk met diensten op het vlak van katalysatoren. De omzet in die tak zakte van 6,4 miljoen naar 5,2 miljoen euro. Dat is volgens de onderneming te wijten aan de timing van de orderintake. Het nettoverlies liep op naar 12,6 miljoen van 6,5 miljoen euro. Dat had te maken met hogere kosten voor de volledige integratie van de voormalige samenwerking met BASF.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 69% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare