Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Leveranciers Tesla maken zich zorgen'

'Leveranciers Tesla maken zich zorgen'

PALO ALTO (AFN) - Een deel van de leveranciers van Tesla maakt zich zorgen of het autobedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van een enquête onder bedrijven die zaken doen met Tesla.

Een verbond van autobrancheleveranciers stuurde een vragenlijst rond. Van de 22 respondenten gaven 18 bedrijven aan Tesla te zien als financieel risico.

Tesla zit in een moeilijke periode. De productie van de belangrijke Model 3 lijkt op stoom te komen, maar heeft het bedrijf van miljardair Elon Musk veel geld gekost. Eerder in het jaar kwamen er al berichten naar buiten dat Tesla sommige leveranciers vroeg geld terug te storten of in te stemmen met latere betalingen. Musk deed dat overigens af als normale onderhandelingen.

Verder krijgt Musk veel kritiek op zijn recente tweets over een mogelijke privatisering van Tesla. Beurstoezichthouder SEC onderzoekt met name de uitspraak dat de financiering voor het van de beurs halen van het bedrijf al ,,verzekerd" zou zijn. Dat bleek niet het geval. Musk doelde op gesprekken met het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië over dat onderwerp, maar concrete afspraken zijn er niet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links