Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen sluiten met winst

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Vooral grondstoffenbedrijven profiteerden van de toenemende hoop op verbeterde handelsbetrekkingen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent hoger op 556,05 punten. De MidKap dikte 1,2 procent aan tot 782,43 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1 procent vooruit.

Delegaties van China en de VS komen dinsdag bijeen om te onderhandelen over het slepende handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de onderhandelaars werken aan een plan om de handelsoorlog voor november op te lossen.

In Amsterdam sponnen onder meer staalbedrijf ArcelorMittal en metalenspecialist AMG garen bij het optimisme onder beleggers. ArcelorMittal steeg 2,5 procent in de AEX. AMG dikte 2,9 procent in de MidKap. De mijnbouwgiganten BHP Billiton, Glencore en Anglo American stegen in Londen tot 1,3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links