Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelshoop helpt beurzen vooruit

Handelshoop helpt beurzen vooruit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen. Vooral de grondstoffenbedrijven profiteerden van de handelshoop.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 556,33 punten. De MidKap dikte 1,2 procent aan tot 782,35 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,1 procent vooruit.

Delegaties van China en de VS komen deze week bijeen om te onderhandelen over het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de onderhandelaars werken aan een plan om de handelsoorlog voor november op te lossen.

MidKap

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was staalproducent ArcelorMittal met een winst van 2,8 procent. In de MidKap behoorde metaalspecialist AMG tot de kopgroep met een plus van ruim 3 procent. De mijnbouwgiganten BHP Billiton, Glencore en Anglo American stegen in Londen meer dan 2 procent.

Grootste verliezer bij de middelgrote bedrijven was trustkantoor Intertrust met een min van 0,6 procent. Verzekeraar NN Group noteerde ex-dividend en verloor 1,4 procent in de AEX.

Winstalarm

In Londen kelderde Mulberry 19 procent na een winstalarm. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. De Britse softwaremaker Sage Group zakte bijna 6 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank.

In Milaan verloor Atlantia 8,7 procent. Italië wil de snelwegconcessie aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l'Italia, dat eigendom is van Atlantia.

Rocket

Rocket Internet klom 0,7 procent in Frankfurt. De financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder vertrekt begin oktober om een ,,nieuwe management-uitdaging aan te gaan''.

De euro was 1,1402 dollar waard, tegen 1,1413 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 66,00 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer en werd verhandeld voor 72,21 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links