Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht hoger begin voor Damrak'

'Licht hoger begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de meeste andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.

Delegaties van China en de VS komen dinsdag en woensdag bijeen om te onderhandelen over het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de onderhandelaars werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen.

Ook Turkije blijft in de schijnwerpers staan. Kredietbeoordelaars Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben hun kredietoordeel voor het land verlaagd. De Turkse economie zit in zwaar weer en het land is verwikkeld in een heftige diplomatieke crisis met de VS. Volgens S&P zal Turkije komend jaar in een recessie belanden. Moody's denkt dat een snelle oplossing voor de recente onrust steeds moeilijker zal worden.

VEON

Het aandeel van het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf VEON zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Britse bank HSBC verhoogde zijn aanbeveling voor het bedrijf.

De Europese beurzen sloten vrijdag overwegend lager. De AEX-index zakte 0,6 procent tot 552,95 punten en de MidKap daalde 0,4 procent tot 773,44 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,2 procent. Londen dikte 0,1 procent aan.

Wall Street ging met kleine winsten het weekeinde in. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 25.669,32 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent.

De euro noteerde vrijwel onveranderd op 1,1414 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 65,79 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder en werd verhandeld voor 71,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links