Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reorganiserend BAM maakt weer winst

Reorganiserend BAM maakt weer winst

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM plukt langzamerhand de vruchten van de reorganisatie die is ingezet. Voor de bouwer resteerde na de eerste zes maanden van het jaar een bescheiden winst, zo bleek donderdag.

Onder de streep hield BAM 4,7 miljoen euro over op een omzet van 3,5 miljard euro. Over dezelfde periode vorig jaar leed BAM een verlies van 6,6 miljoen euro op een omzet van krap 3,4 miljard euro.

Volgens topman Rob van Wingerden heeft BAM ,,de juiste koers voortgezet". Het zogeheten 'back-in-shape-programma', dat nu tien maanden loopt, brengt volgens hem fundamentele verbeteringen aan de cultuur, structuur en werkprocessen van BAM. Het programma moet BAM vanaf eind 2015 structureel 100 miljoen euro op jaarbasis opleveren.

Op koers

BAM ligt hiervoor naar eigen zeggen op koers. Naast de besparingen van 100 miljoen euro moet tegen het einde van het jaar een ,,reductie van het handelswerkkapitaal" met 300 miljoen euro zijn gerealiseerd.

In de sector Bouw en techniek steeg de omzet met 16 procent. De helft van die stijging dankt BAM aan het Verenigd Koninkrijk, mede als gevolg van het sterke Britse pond. Toch resteerde onder de streep een min van 9,5 miljoen euro, vooral als gevolg van negatieve resultaten op oudere contracten.

Plannen

Bij de sector Infra groeide de omzet met 2 procent en verbeterde het resultaat tot 22,9 miljoen euro. Ook hier speelde het pond een belangrijke rol. In Vastgoed vielen de bedrijfsopbrengsten en de resultaten aanzienlijk lager uit dan een jaar eerder door het ontbreken van verkopen van commercieel vastgoed.

Het bedrijf verwacht over het hele jaar een aangepaste brutowinst die hoger ligt dan de 62,2 miljoen euro een jaar eerder. Het orderboek van BAM bedroeg aan het einde van het halfjaar 11,1 miljard euro. De plannen voor de middellange termijn worden begin 2016 bekendgemaakt.

Volgens Van Wingerden zullen die plannen ,,minder defensief" en dus minder gericht op reorganisaties zijn . Dat het bedrijf dit jaar nog geen vastgoed wist af te stoten is volgens hem geen reden voor paniek. ,,Het is het moment waarop de deal wordt gesloten die bepaalt of de resultaten al dan niet achterblijven", aldus Van Wingerden. ,,Daar moet je geen conclusies uit trekken."

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr Barclays kleiner in BAM
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,806 22 apr
0,000 0,00%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links