Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwitserse bank Julius Bär profiteert van meer handel

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse private bank Julius Bär heeft het beste halfjaarresultaat uit zijn geschiedenis neergezet. De bank, die ook wel als Julius Baer bekendstaat, profiteerde in de eerste zes maanden van dit jaar van hogere handelsvolumes als gevolg van de paniek op de aandelenmarkten door het coronavirus en het daaropvolgende herstel na het ingrijpen van centrale banken.

De winst van Julius Bär steeg met 43 procent ten opzichte van de eerste helft van 2019 en kwam uit op 491 miljoen Zwitserse frank, omgerekend een kleine 457 miljoen euro. Voor de tweede jaarhelft verwacht de bank dat de stijging van de handelsvolumes afneemt.

De nieuwe topman Philipp Rickenbacher wil daarom meer aandacht geven aan de kosten in de "uitdagende" periode die hij verwacht. Hij schrapte al eerder driehonderd banen, maar gaat mogelijk nog verder snijden. Onder zijn voorganger Boris Collardi groeide Julius Bär hard. Rickenbacher kondigde vorige maand al aan de activiteiten op de Bahama's van de hand te doen en liet doorschemeren ook andere onderdelen tegen het licht te willen houden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links