Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump

Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na aanvang van de handel in New York 0,1 procent in de min op 569,96 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 774,78 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 1,5 procent.

Trump zei in een interview met nieuwszender CNBC dat hij bereid is om heffingen in te voeren op álle producten uit China, wat neerkomt op 505 miljard dollar aan handelswaar. De VS en China hebben vooralsnog over en weer voor 34 miljard dollar aan importtarieven opgelegd.

Sligro

Wessanen dook bij de middelgrote bedrijven bijna 24 procent omlaag na een slechter dan verwacht tweede kwartaal. De natuurvoedingsproducent kampte met ongunstige marktontwikkelingen in met name Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en stelde zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij.

Groothandelsbedrijf Sligro toonde herstel na de koersval een dag eerder en was de sterkste stijger in de MidKap met een plus van 2,1 procent. Bij de hoofdfondsen stond KPN bovenaan met een winst van 2,4 procent. Grootste daler was uitzendbureau Randstad met een verlies van 3,7 procent.

Accell Group

Bij de kleinere bedrijven raakte Amsterdam Commodities (Acomo) bijna 5 procent kwijt. De thee-, specerijen- en notenhandelaar kampt nog steeds met moeilijke marktomstandigheden. Daardoor zijn de omzet en de winst in de eerste helft van het jaar gezakt ten opzichte van een jaar eerder.

Accell Group zakte 1,8 procent. De eigenaar van fietsenmerken als Batavus, Sparta en Koga, zag de winst in de eerste jaarhelft licht dalen, op een vrij stabiele omzet. De winstgevendheid kwam echter onder druk te staan door kosten voor de reorganisatie van het bedrijf.

Euro

In Parijs won de Franse drankengroep Rémy Cointreau na cijfers 1,8 procent. Skanska verloor bijna 5 procent in Stockholm na een onverwachte winstdaling van het Zweedse bouwbedrijf in het tweede kwartaal.

De euro zat in de lift na de kritiek van Trump op de renteverhogingen van de Federal Reserve (Fed). De eenheidsmunt was 1,1713 dollar waard, tegen 1,1601 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent in prijs tot 69,74 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 73,13 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. mollowitz 20 juli 2018 16:30
    quote:

    baloub1 schreef op 20 juli 2018 16:24:

    Optie expiratie in Nederland. En we gaan al 3 dagen tegen de markt in. Logisch toch! Manupulatie, hoe kom je erbij. Dan zou de AFM toch ingrijpen? Daar zijn ze toch voor?
    doe je huiswerk en kijk wat KPN, RDSA, UNI en ASML hebben gedaan de laatste 2 dagen
  2. [verwijderd] 20 juli 2018 16:50
    quote:

    mollowitz schreef op 20 juli 2018 16:30:

    [...]

    doe je huiswerk en kijk wat KPN, RDSA, UNI en ASML hebben gedaan de laatste 2 dagen
    Vertel eens wat over Unilever en Shell. Doe zelf je huiswerk. Wat zijn de toppen van de buitenlandse beurzen en wat is gerechtvaardigd. De AEX maakt zich zo tot lachertje.
  3. forum rang 5 Daexter 20 juli 2018 18:28
    quote:

    baloub1 schreef op 20 juli 2018 16:24:

    Optie expiratie in Nederland. En we gaan al 3 dagen tegen de markt in. Logisch toch! Manupulatie, hoe kom je erbij. Dan zou de AFM toch ingrijpen? Daar zijn ze toch voor?
    Ja balen, ik heb ook puts op de aex. Maar tegelijkertijd met de aankoop heb ik enkele weken geleden ook veel longposities sterk gereduceerd. MT was mijn 3e positie en ben blij dat ik die voor 90% van de hand heb gedaan enkele weken geleden.

    Maar al met al is de index op een smal draagvlak omhoog gegaan. Akzo en Unilever, kwamen beiden met niet zo geweldige cijfers, zeker als je deze in de context plaatst van de overname fantasie die er vorig jaar speelde, waarop beide bedrijven fors omhoog zijn gegaan. Beide zijn niet beter gaan presteren, dus zouden mijns inziens weer terug moeten vallen met een procent of 20, heel raar dat dat nog niet is gebeurd.

    Omdat de rest van de markt wel corrigeert kan het bijna niet uitblijven dat de Nederlandse beurs wel gaat corrigeren binnenkort, al was het maar omdat de andere beurzen in vergelijking met de aex nu wel erg goedkoop worden.

    Er is overigens nog wel een andere reden dan manipulatie en dat is omdat Bas Heijink met vakantie is.....tenminste die heeft al sinds maandag niks meer gepost op zijn bijna daaglijkse column. Meestal als Bas met vakantie gaat, beweegt de index contrair aan zijn voorspelling....alsof de index weet wanneer hij met vakantie gaat....Bas predikt al maanden dat de index fors gaat corrigeren in de zomermaanden.
  4. [verwijderd] 23 juli 2018 08:06


    Groen en het wordt groener....

    We klagen over stijging en hopen op correctie.

    Handelsoorlog
    Trump getwitter

    Maar beleggers weten beter.

    ECB laat rente ongemoeid
    Inflatie gaat zoals verwacht
    Bedrijfs resultaten zijn prima
    Basisprijzen stijgen
    Consumenten vertrouwen stijgen
    Money flow up

    Ik zou door blijven gaan met shorten tijdens de zomer rally. Ook al weet je dat beleggers kopen bij de dips en neerwaarts de index opvangen.
    De correctie korte termijn komt als kerst en pasen op 1 dag vallen.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links