Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer winst op hogere omzet voor Acomo

Gepubliceerd op 20 jul 2017 om 18:32 | Views: 6.166

Acomo 17:35

19,34 -0,22 (-1,12%)

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft in de eerste helft van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De opbrengsten over eerste zes maanden bedroegen 354,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2016, mede door de consolidatie van Delinuts. Dat onderdeel was goed voor 10,8 miljoen euro aan omzet. De nettowinst kwam uit op 17,4 miljoen euro, tegenover 17,2 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens Acomo was er in de eerste jaarhelft sprake van sterke prijsschommelingen bij voedingsgrondstoffen. Noten werden fors duurder. Het tegenovergestelde gold voor specerijen. De daling van de prijzen van eetbare zaden leidde tot druk op de marges. De prijzen voor thee in Sri Lanka en Afrika vielen verder hoger uit dan voorzien.

Acomo gaf geen concrete jaarprognose af, maar zei wel vertrouwen te hebben in het halen van ,,goede resultaten voor de aandeelhouders". Het bedrijf stelde het interim-dividend vast op 0,40 euro per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Acomo 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Amsterdam Commodities

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links