Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winsten op beurzen na ECB-besluit

Winsten op beurzen na ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdagmiddag op winst. Beleggers verwerkten het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om zijn monetaire beleid vooralsnog onveranderd te laten. Dat betekent onder meer dat de rentetarieven in de eurozone op hun historisch lage niveaus blijven.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent in de plus op 527,47 punten. De MidKap bleef vlak op 824,76 punten door een fors koersverlies van Air France-KLM. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen koersten tot 0,7 procent hoger.

Naast de lage rente die de ECB hanteert blijft ook de omvang van het opkoopprogramma staan op 60 miljard euro per maand. Op de financiële markten werd er al wel van uitgegaan dat de centrale bank pas op de plaats zou maken.

Unilever

Op het Damrak was Galapagos bij de hoofdfondsen de sterkste stijger met een plus van bijna 5 procent. Het biotechnologiebedrijf herstelde van het verlies een dag eerder. Verzekeraar NN Group klom in de AEX 1,9 procent na een overwinning in een belangrijke woekerpoliszaak.

Unilever won 0,2 procent nadat het de boeken opende. Het bedrijf rekent voor de tweede jaarhelft op een versnelling van de omzetgroei. Staalfabrikant ArcelorMittal en Aalberts Industries waren met minnen tot 0,5 procent de enige dalers bij de hoofdfondsen.

Euro

De Europese luchtvaartsector stond onder druk na het kwartaalbericht van easyJet (min 6,1 procent). De budgetmaatschappij heeft een sterk kwartaal achter de rug, maar waarschuwde voor lagere ticketprijzen later dit jaar. Eerder waarschuwde het Duitse Lufthansa (min 6,8 procent) ook al voor lagere prijzen.

De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM had ook last van de waarschuwing van easyJet en bungelde onderaan de MidKap met een min van 7,1 procent. Sligro, dat met resultaten kwam, volgde met een verlies van 0,8 procent. Het groothandelsbedrijf liet weten zijn supermarktketen EMTÉ niet te willen verkopen, maar een partner te zoeken voor het onderdeel.

De euro was 1,1568 dollar waard, tegen 1,1521 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 47,55 dollar. Brentolie noteerde ook 0,9 procent hoger op 50,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links