Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF: Brazilie moet investeringen stimuleren

Gepubliceerd op 20 juli 2012 22:58 | Views: 2.265 | Onderwerpen: Brazilië, IMF

BRAZILIE-Ibovespa apr '16

0,00 0,00 (0,00%)

RIO DE JANEIRO (AFN) - Brazilie moet een betere balans gaan vinden tussen het stimuleren van consumptie aan de ene kant en sparen en investeren aan de andere. Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over de snelgroeiende Zuid-Amerikaanse economie.

Als er meer geld wordt gespaard, dalen de rentes en krijgen bedrijven meer ruimte om te investeren. Dat is gunstig voor toekomstige groei, aldus het IMF. Het rapport meldt verder dat de financiële sector van het land gezond is en er voldoende toezicht is, hoewel voorzichtigheid in de huidige situatie van snelle groei geboden is.

Het IMF herzag vorige week de groeiprognoses voor Brazilië in 2012 van 3,1 naar 2,5 procent. In 2011 was de groei 2,7 procent na een forse spurt van 7,5 procent in 2010. Volgens het IMF is de Braziliaanse economie zeker niet immuun voor de situatie van de wereldeconomie en zal er in de tweede helft van het jaar sprake zijn van verder afnemende handel en vertrouwen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BRAZILIE-Ibovespa

Gerelateerd

Brazilië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

IMF

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BRAZILIE-Ibovespa

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare