Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winsten op beurzen Europa

Gepubliceerd op 20 juni 2019 15:49 | Views: 1.866 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde donderdag flink hoger. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen in de toekomst zorgde voor optimisme. Verder bleef de aandacht uitgaan naar de oplopende spanningen tussen Iran en de VS.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,8 procent hoger op 565,97 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 782,25 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt klommen tot 0,8 procent. Londen won 0,6 procent. De Bank of England besloot de rente ongemoeid te laten en verlaagde zijn verwachtingen voor de groei van de Britse economie in het tweede kwartaal.

Chipmachinemaker ASML was koploper in de AEX met een winst van 2,5 procent, na een positief analistenrapport van Wells Fargo. Financieel concern ING sloot de rij met een verlies van 2,3 procent.

Bezorgmaaltijden

In Londen raakte Dixons Carphone 10 procent kwijt na een winstalarm. De Britse retailer waarschuwde voor aanzienlijke verliezen in zijn mobiele activiteiten omdat consumenten minder vaak een nieuwe telefoon kopen en overschakelen naar goedkopere contracten.

Delivery Hero kreeg er 11,5 procent bij in Frankfurt. Het Duitse maaltijdbestelbedrijf heeft zijn omzetprognose voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld na beter dan verwachte prestaties in het lopende tweede kwartaal. Concurrent Takeaway won 0,3 procent in Amsterdam.

DB

Deutsche Bank verloor 2,1 procent. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken of de grootste bank van Duitsland de wetgeving heeft nageleefd om witwassen en andere criminele activiteiten te voorkomen. De Franse branchegenoot Natixis kelderde in Parijs dik 11 procent, nadat Morningstar zijn advies introk voor een investeringsfonds van H2O Asset Management, waar Natixis deels eigenaar van is.

De olieprijzen zaten in de lift na het nieuws dat Iran een Amerikaanse 'spion-drone' heeft neergeschoten. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,4 procent tot 56,05 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder op 63,81 dollar per vat. De euro was 1,1295 dollar waard, tegen 1,1220 dollar een dag eerder.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare