Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Europese beurzen

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdag in de middaghandel een wisselend beeld zien na de verliezen een dag eerder. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China verdwenen wat naar de achtergrond. Op het Damrak werd speciaalchemieconcern DSM van de hand gedaan na een update van de strategie.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na aanvang van de handel in New York 0,5 procent hoger op 557,37 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 795,94. De beursgraadmeters in Parijs en Londen gingen tot 0,8 procent vooruit. Frankfurt zakte 0,1 procent.

Bij de hoofdfondsen bungelde DSM onderaan met een verlies van 3,3 procent. Beleggers reageerden aanvankelijk verheugd op de hogere winstdoelen en de dividendverhoging van het concern. De speculatie over een splitsing van het concern werd echter de kop ingedrukt nadat topman Feike Sijbesma liet weten dat de onderdelen Nutrition en Materials nog altijd goed bij elkaar passen.

Minderheidsbelang

Grootste stijger in de AEX was Altice met een winst van 5,5 procent. Het telecombedrijf zou dicht bij de verkoop zijn van circa 3000 telecommasten in Portugal aan de Amerikaanse bank Morgan Stanley en bij de verkoop van een minderheidsbelang in de Franse telecommasten aan investeerder KKR.

Aegon daalde 0,3 procent. Financieel directeur Matthew Rider verwacht meer consolidatie op de Nederlandse verzekeringsmarkt en ziet branchegenoot Vivat als een potentiële overnameprooi. De verzekeraar blijft zich richten op autonome groei, maar kijkt ook nadrukkelijk naar aankopen. Vivat is de voormalige verzekeringstak van SNS Reaal.

Brussel

In de MidKap voerde maaltijdbestelsite TakeAway.com de stijgers aan met een winst van 2,1 procent. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een verlies van 1,4 procent.

In Brussel maakte Colruyt een koerssprong van bijna 5 procent. Het Belgische supermarktconcern kwam met beter dan verwachte jaarresultaten. Ook schroefde Barclays het koersdoel voor het aandeel op.

De olieprijzen gingen omhoog. De Iraanse olieminister verklaarde voorafgaand aan de OPEC-vergadering in Wenen niets te zien in een productieverhoging door het oliekartel. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 66,05 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 75,50 dollar per vat. De euro was 1,1581 dollar waard, tegen 1,1578 dollar op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links