Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice wil geld uitzendrechten Champions League terug

Gepubliceerd op 20 mei 2020 18:04 | Views: 5.443

ALTICE EUROPE N.V. 09 jul

3,60 -0,09 (-2,55%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse miljardair Patrick Drahi, grootaandeelhouder van kabel- en telecombedrijf Altice Europe, wil bij voetbalbond UEFA een vergoeding claimen omdat er vanwege de coronacrisis geen Europees voetbal meer uitgezonden kan worden. Zijn bedrijf gaf eerder honderden miljoenen euro's uit voor de uitzendrechten van de UEFA Champions League.

"Het probleem is dat ik sinds half maart niemand meer heb zien spelen", aldus Drahi. "Ik ga niet betalen voor iets dat ik niet krijg." Volgens de zakenman heeft Altice al een claim ingediend. Meer details wilde hij niet geven, omdat de gesprekken hierover "vertrouwelijk" zouden zijn. Bij de UEFA was niet direct iemand bereikbaar voor commentaar.

Altice rekent er overigens nog altijd op dit jaar te kunnen groeien. In het eerste kwartaal kreeg de onderneming, die een notering heeft aan de beurs in Amsterdam, er meer particuliere en zakelijke klanten bij in haar thuisland. Altice, dat ook in onder meer Portugal en Israël actief is, zag daardoor de omzet en winst iets toenemen.

Nieuwe klanten

Het aantal nieuwe klanten voor de vaste internetdiensten van Altice in Frankrijk bedroeg in de eerste drie maanden 64.000. Dat waren er minder dan de 78.000 uit het slotkwartaal van 2019. Die daling is grotendeels aan de coronacrisis te wijten. In moeilijke tijden veranderen mensen minder snel van aanbieder.

De prestaties op de thuismarkt waren de belangrijkste oorzaak van een omzetstijging van 3,1 procent tot 3,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 0,7 procent tot 1,3 miljard euro.

Schulden

Beleggers kijken doorgaans ook met een scherp oog naar de schulden van Altice, omdat het bedrijf al jarenlang een hoge schuldenlast heeft. De hoeveelheid geleend geld steeg in de meetperiode naar 31,2 miljard euro, van 30,5 miljard euro eind vorig jaar.

De coronacrisis heeft ook voor Altice gevolgen. De reclame-inkomsten bij omroeptak NextRadio TV, waar onder meer nieuwszender BFM TV en RMC Sports onder vallen, daalden. Altice gaat daarom snijden in zijn 1600 man tellende personeelsbestand. In eerste instantie kijkt het bedrijf naar mensen die vrijwillig willen vertrekken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 77% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wolff in schaapskleren 20 mei 2020 19:17
  iedereen kijkt met name naar de schuld. Hebben ze deze week een mooie stap in gezet, maar de toename in Q1 valt dan toch weer tegen. Blijft een hoog-risico-aandeel. Als 't even meezit kan de koers zo verdubbelen, maar er is ook een duidelijke downside als t weer wat tegenzit....
 2. forum rang 5 Reply 20 mei 2020 20:46
  quote:

  Boing schreef op 20 mei 2020 18:27:


  Weet niet zo goed wat ik van de cijfers moet vinden, meer klanten maar schuld loopt ook weer op?


  De grootste "koerstrigger" bij Altice is een afname van de nog steeds enorme schuldenlast. Daar zit de hefboom en ligt met name het vergrootglas op. Nu deze schuldenlast in Q1 2020 weer iets is toegenomen brengt dit mij in elk geval nog niet in feeststemming, waarbij ik mijzelf ook hardop afvraag of "de markt" hier morgen anders over zal denken?!
  Op het forum zie ik reeds diverse felicitaties voorbij komen aan de "zittenblijvers", maar deze zijn naar mijn gevoel toch erg voorbarig.
 3. Globalthreat 20 mei 2020 21:28
  quote:

  Reply schreef op 20 mei 2020 20:46:


  [...]

  De grootste "koerstrigger" bij Altice is een afname van de nog steeds enorme schuldenlast. Daar zit de hefboom en ligt met name het vergrootglas op. Nu deze schuldenlast in Q1 2020 weer iets is toegenomen brengt dit mij in elk geval nog niet in feeststemming, waarbij ik mijzelf ook hardop afvraag of "de markt" hier morgen anders over zal denken?!
  Op het forum zie ik reeds diverse felicitaties voorbij komen aan de "zittenblijvers", maar deze zijn naar mijn gevoel toch erg voorbarig.


  In q1 is het toegenomen maar nu weer afgenomen. Zie persbericht van gisteren van Altice.
 4. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 mei 2020 12:21
  quote:

  JJMM schreef op 21 mei 2020 11:52:


  Who cares about debt... Schulden worden toch niets waard en je kan gratis geld lenen... Hyperinflatie is coming, dus veel schulden is perfect! Long goud en zilver ook.

  Dom geklets: Altice betaalt een hele hoge rente en zal daardoor nooit winst kunnen maken.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare