Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips en IMCD koplopers in groene AEX

Philips en IMCD koplopers in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandag licht in het groen. Ook de andere Europese beurzen gingen iets vooruit na de stevige winstbeurt op vrijdag. Beleggers bleven vooral gespitst op de ontwikkelingen rond de coronacrisis en de geleidelijke versoepeling van de lockdown in sommige Europese landen. Op het Damrak werden de handelsberichten van de AEX-bedrijven Philips en IMCD goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 509,32 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 683,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,5 procent.

Philips won 4,3 procent en ging aan kop bij de hoofdfondsen. Het zorgtechnologiebedrijf zag de omzet en winst in het eerste kwartaal dalen als gevolg van het coronavirus. Wel kreeg het bedrijf fors meer orders binnen voor professionele producten, waaronder beademingsapparatuur en beeldvormingsapparatuur. In de tweede jaarhelft hoopt Philips wel weer te kunnen groeien.

Meer omzet

IMCD steeg 4 procent. De chemicaliëndistributeur boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst ondanks beperkingen vanwege de coronacrisis. Het Rotterdamse bedrijf zegt open te kunnen blijven, zelfs in de meest strenge lockdowns.

Air France-KLM won 0,6 procent in de MidKap. Luchtvaartmaatschappij KLM ziet af van de beoogde verhoging van het variabele loon van topman Pieter Elbers vanwege de onrust die is ontstaan door het voorstel. Bij de kleinere bedrijven daalde AMG 1,3 procent na het intrekken van zijn prognose voor dit jaar. Volgens de metalenspecialist is het door de coronacrisis moeilijk om in te schatten wanneer omzetten gerealiseerd zullen worden.

Kwartaalomzet

In Parijs klom Vivendi 2,6 procent. Het Franse mediabedrijf zag de kwartaalomzet stijgen onder aanvoering van zijn muziekdivisie Universal. Airbus won 1 procent. De vliegtuigmaker stuurt tijdelijk 3000 personeelsleden van zijn Franse fabrieken naar huis. Vanwege de virusuitbraak is er zeker tot half mei geen werk voor de werknemers.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 18 procent tot 14,97 dollar. Dat komt vooral doordat de vraag naar olie is gekelderd door de coronacrisis en de vrees dat de opslagcapaciteit in de Verenigde Staten is bereikt. Brentolie daalde minder hard met 2,3 procent tot 27,44 dollar. De euro was 1,0863 dollar waard, tegen 1,0879 dollar op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
IMCD
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. IMCD 24 apr
    151,500
    -1,85% -2,850
  3. 19,620
    +0,10% +0,020

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links