Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD voert resultaten op ondanks beperkingen corona

Gepubliceerd op 20 april 2020 07:40 | Views: 2.154

IMCD 18 sep

104,85 +1,85 (+1,80%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft in het eerste kwartaal van dit jaar hogere resultaten behaald ondanks beperkingen vanwege de coronacrisis. Het bedrijf geeft aan dat het nog moeilijk is om in te schatten wat de impact van de uitbraak op de prestaties in de komende maanden gaat worden.

De omzet nam met 6 procent toe tot 748,8 miljoen euro en het operationele resultaat klom met 11 procent tot 70,9 miljoen euro ten opzichten van een jaar eerder. De onderliggende nettowinst bedroeg 50,2 miljoen euro. Dat was 44,5 miljoen euro een jaar geleden.

Topman Piet van de Slikke spreekt van sterke resultaten, met hogere winstgevendheid in alle regio's. Het Rotterdamse bedrijf zegt open te kunnen blijven, zelfs in de meest strenge lockdowns. IMCD heeft er vertrouwen in dat het bedrijfsmodel sterk is met een sterke financiële positie om toekomstige groeikansen na te jagen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

IMCD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare