Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLM

Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was vrijdagmiddag de meest opmerkelijke beweger op de beurs in Amsterdam. De koers van het luchtvaartconcern zakte behoorlijk weg nadat bekend werd dat topman Jean-Marc Janaillac zijn lot heeft verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Andere grote verliezers op het Damrak waren ASMI en Wessanen, die met tegenvallende kwartaalcijfers zijn gekomen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.00 uur 0,1 procent lager op 550,78 punten. Bij de hoofdfondsen noteerden KPN, Aalberts en Vopak ex-dividend. De MidKap daalde 0,9 procent tot 794,10 punten. De beurzen in Parijs en Londen wonnen tot 0,4 procent, Frankfurt leverde juist 0,1 procent in.

Air France-KLM ging 4 procent omlaag bij de middelgrote fondsen. Het personeel is gevraagd zijn mening te geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. ,,Air France moet uit deze impasse komen. Ik roep iedereen op zijn stem te laten horen en ik zal persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de uitkomst van deze stemming'', verklaarde Janaillac.

Koersval

ASM International (ASMI) bungelde evenwel onderaan de MidKap met een koersval van 7,5 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte in het eerste kwartaal minder omzet. Ook nam de nettowinst flink af.

Bij de kleinere bedrijven raakte Wessanen 3,4 procent kwijt. De natuurvoedingsproducent behaalde afgelopen kwartaal fors minder winst. Het moederbedrijf van onder meer Zonnatura was naar eigen zeggen meer geld kwijt aan promotie en advertenties.

Beurswaarde

In Stockholm kreeg Ericsson er daarentegen bijna 19 procent aan beurswaarde bij na positieve cijfers van het Zweedse netwerkbedrijf. Het was de grootste koerswinst sinds 2008. Het Britse levensmiddelenconcern Reckitt Benckiser verloor 3,4 procent in Londen na een tegenvallende omzetgroei in het afgelopen kwartaal.

Een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump zorgde verder voor beroering in de oliesector. Trump liet weten kunstmatig hoge olieprijzen niet langer te accepteren. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,2 procent tot 67,50 dollar. Brentolie werd eveneens 1,2 procent goedkoper op 72,88 dollar per vat. De euro was 1,2268 dollar waard, tegen 1,2342 dollar een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 20 april 2018 20:46
    quote:

    Sps uslugi schreef op 20 april 2018 19:51:

    geef ze 5% loonsverhoging in ruil voor transformatie van air France , maak een maatschappij van de drie, minder kantoren en vlieg naar goedkopere vliegvelden
    Volgens mij hebben ze dat al geprobeert met joon of zo.. toch,
    Maar toen kwamen de piloten in staking omdat ze overal gelijk loon wilde hebben ook op de kortere afstanden..
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,742 15:02
-0,222 -2,23%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links