Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways waarschuwt voor afremmende omzetgroei

Gepubliceerd op 20 april 2018 08:26 | Views: 6.728

Neways 14:46

7,30 -0,20 (-2,67%)

SON (AFN) - Neways constateert dat aanhoudende componentenschaarste en moeite bij werving van extra personeel leiden tot afremming van de omzetgroei en druk op de organisatie. Dat meldde de producent van elektronische componenten vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

Ondanks het alarm handhaafde Neways de prognose voor 2018. Voor het huidige jaar rekent de onderneming op een hogere netto-omzet en bedrijfsresultaat ten opzichte van 2017. In het eerste kwartaal zag het bedrijf de omzet stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook de orderinstroom kwam hoger uit.

Neways zette een omzet van 122,3 miljoen euro in de boeken. Dat is bijna 14 procent meer dan vorig jaar. De orderinstroom nam met 15,6 procent toe tot 152,6 miljoen euro. Het orderboek kwam uit op 281,8 miljoen euro , een significante toename in vergelijking met de 205,9 miljoen euro per eind maart 2017.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Neways Electronics

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Toddemij 21 mei 2018 09:30
  quote:

  EgyptianKrug schreef op 20 april 2018 08:49:


  Veel te negatief dit bericht, prachtige cijfers en dan de mededeling dan de omzetgroei wat zal afzwakken een "alarm" noemen lijkt mij nogal overdreven.

  -netto omzet +14%
  -orderinstroom +15%
  -bedrijfsresultaat gestegen


  Feit is dat Neways iedere keer tegen het probleem van de bezetting aanloopt wat dan een sterke invloed heeft op de resultaten. Kijk het verleden erop na. Blijkbaar leert men er niet van.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare