Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BMW profiteert van belang in kaartenmaker

BMW profiteert van belang in kaartenmaker

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - BMW heeft zijn brutowinst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd. De resultaten van de Beierse autobouwer werden onder meer gestuwd door een hogere waardering van zijn belang in kaarten- en navigatiesoftwaremaker HERE. Verder deed BMW goede zaken in China.

De winst voor belastingen kwam uit op circa 3 miljard euro, tegen bijna 2,4 miljard euro in de eerste drie maanden van vorig jaar. De groepsomzet dikte met meer dan 12 procent aan tot ruim 23 miljard euro. BMW wist daarbij een recordaantal van ruim een half miljoen wagens van zijn hoofdmerk te slijten. Dat waren er zo'n 5 procent meer dan een jaar terug.

Van de winststijging is circa 183 miljoen euro te danken aan de toegenomen waarde van de deelneming in HERE. Het belang in de in Eindhoven gevestigde concurrent van TomTom is meer waard geworden omdat recent nieuwe investeerders zijn ingestapt. Bij de voormalige navigatietak van Nokia wordt onder meer gewerkt aan technologie om auto's zelfstandig te laten rijden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BMW
TomTom

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 april 2017 15:00
    Die bouwers van de Boeren Meiden Wagens zijn bepaalt niet van die grote boertjes,ze zetten schitterende cijfers in de boeken,vw kwam ook al met prachtig nieuws,daaraan kun je zien dat de boel draait als een tierelier.
    Het beursje wil niet erg vandaag,shell zakt terug naar koopwaardig nivo,bij mij ligt die grens bij 24€.
    Waarschijnlijk word het een kale,droge boterham op de beurs,maar het prachtige weer nodigt nadrukkelijk uit voor een Dalmrit,dus gaat die waarschijnlijk voor een lekker stukje beleg zorgen,daar komt bij,dat we tegen de winter waarschijnlijk weer een lekker stukje vlees op ons bord krijgen,klein duimpje,de ram,heeft de kolosale vlaamse reus ,de voedster besprongen,ik had weinig moed op een goed resultaat,gezien de enorme grotes verschillen,doch ziedaar;7 schitterende konijnenkinderen.
    Als het beursje helemaal niet wil,dan hebben we toch nog wat te eten,maar uiteraard hoop ik dat de rally omhoog een stevig vervolg gaat krijgen,gezien het ekonomische verhaal moet 560 punten er wel in zitten dit jaar!veel geluk!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links