Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sligro kan Emté beter verkopen'

Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 10:14 | Views: 2.157

Sligro 13:27

24,70 -0,10 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Sligro zou er waarschijnlijk beter aan doen zijn supermarktketen Emté af te stoten. Dat concludeert analist Matthias Maenhout van ING donderdag in een commentaar op een handelsbericht van het groothandels- en winkelbedrijf.

Sligro zag de vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal met een kleine 4 procent oplopen. De groei werd geremd door tegenvallende prestaties bij Emté, waar de verkopen opnieuw daalden. Het bedrijf gaf toe dat zelfs winkels die zijn omgebouwd naar een nieuwe formule, ondermaats blijven presteren.

De komende maanden wordt de gang van zaken bij de retailtak geëvalueerd. Nadere berichten volgen bij de halfjaarcijfers in juli. Volgens Maenhout wordt een exit steeds waarschijnlijker. Gezien het gebrek aan schaalgrootte en onderscheidend vermogen lijkt het ook de beste optie, vindt hij.

ING heeft een hold-advies en een koersdoel van 34 euro. Het aandeel Sligro steeg donderdag in het eerste handelsuur 0,3 procent tot 35,05 euro, in een licht lager Midkap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sligro 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FlashHenk
0
De voorheen bijzondere prestaties van Sligro zijn al jaren ondermaats, in belangrijke mate vanwege de calimero supermarkttak die het geweld van Ah en Jumbo niet kan weerstaan. Dat was eigenlijk al duidelijk voor de overname van het zootje Edah winkels in 2007, maar is erger geworden sinds Jumbo zichzelf heeft vergroot met SdB en C1000. De familie Slippens wil er alleen nog niet aan. Jammer hoor. Overigens zit Abel Slippens tegenwoordig wel vaker aan de verkeerde tafel. Zo zie je maar weer dat zelfs de grootste reputaties kunnen sneuvelen in retailland. www.rtlnieuws.nl/economie/home/slippe...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links