Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever begint 2017 met groei

Unilever begint 2017 met groei

ROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het eerste kwartaal, waarin een overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz werd afgeslagen, de omzet verder weten op te voeren. De was- en voedingsmiddelenproducent presteerde daarbij volgens topman Paul Polman opnieuw beter dan de markt.

Opkomende markten en nieuwe producten waren de belangrijkste pijlers onder de groei. Unilever wist de ijsverkopen op te voeren onder meer door de populaire Magnum ook aan te bieden in bekers. Dove-verzorgingsproducten speciaal voor baby's bleken eveneens goed aan te slaan.

De totale opbrengsten namen met ruim 6 procent toe tot 13,3 miljard euro. Afgezien van de vertekenende effecten van valutaschommelingen en veranderingen van het productaanbod kwam de groei uit op 2,9 procent. De omzettoename was te danken aan hogere prijzen, het verkoopvolume ging licht omlaag.

Aantrekkende marktomstandigheden

Unilever zegt op koers te liggen om de verkopen over heel 2017 op eigen kracht met 3 tot 5 procent op te voeren. Ook de operationele marge en de kasstroom laten naar verwachting een verbetering zien.

Daarvoor moet het groeitempo nog wel wat omhoog, maar daar zullen aantrekkende marktomstandigheden vanaf de tweede jaarhelft een handje bij helpen, aldus financieel topman Graeme Pitkethly. ,,Wij zien nu al tekenen dat het op sommige plaatsen economisch beter gaat'', zei hij tegen het ANP.

IJsverkopen

Hoe de zaken in het restant van de eerste jaarhelft gaan, zal mede afhangen van het weer en de daarmee samenhangende ijsverkopen, zei Pitkethly. ,,Als de zon schijnt hebben we een goed tweede kwartaal'', zei hij. Vorig jaar was dat evenwel ook het geval, waardoor de lat hoog ligt.

Unilever zette onlangs zijn margarinetak in de etalage. Het bedrijf is volgens Pitkethly klaar om het verkoopproces te beginnen. Voor het einde van het jaar hoopt het een of meer kopers te kunnen presenteren. Gezien de omvang van de divisie kan het evenwel nog lang duren voor de verkoop is afgerond.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links