Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kas Bank zwijgt over dividend'

AMSTERDAM (AFN) - Kas Bank houdt zich opvallend stil over het uitkeren van dividend. Het financiële bedrijf keert sinds 2014 vast 0,64 euro per aandeel uit, maar deed woensdag in een tussentijds handelsbericht geen uitlatingen over dividend, zo merkt Albert Ploegh van ING op.

Kas Bank zag in het eerste kwartaal zijn winstgevendheid onder druk staan door uitdagende marktomstandigheden. Het nettoresultaat zakte op jaarbasis van 4,8 miljoen euro tot 0,8 miljoen euro. De inkomsten bedroegen 26,4 miljoen, 16 procent minder dan een jaar eerder door onder meer tegenvallende rentebaten en een lager resultaat van de obligatieportefeuille.

ING handhaaft zijn koopadvies voor Kas Bank en houdt zijn koersdoel op 11,90 euro. Het aandeel verloor woensdagochtend ruim 10 procent van zijn waarde tot 9,40 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 april 2016 10:51
    De 31ct final dividend is al bekend gemaakt bij de jaarcijfers eerder dit jaar. Dat is samen met het eerdere 33ct interim dividend de 64ct per jaar.

    Bij het persbericht van vorig jaar werd er ook niets gezegd over het dividend, dat doen ze wel bij de halfjaarcijfers waar ook de hoeveelheid voor het interim dividend bekend wordt gemaakt.

    Zo gek is het dus ook niet dat er nu niets gezegd wordt.

    De resultaten zijn slecht en de kans dat het dividend flink lager zal worden of helemaal ingeslikt is zeker aanwezig maar zeg dat dan ook gewoon ipv dit soort insinuaties.

    En dan na deze slechte resultaten wel gewoon je koopadvies handhaven....
    Wat een gepruts weer, schrijf dan niks.

    Mocht ook Q2 zo slecht zijn dan kan de koers nog een heel stuk verder omlaag want dan moet het dividend wel omlaag en dat was nog een beetje de laatste reden om uberhaupt nog in dit aandeel te zitten vergeleken met aandelen als ING of ABN gekeken naar hun fundamenten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links