Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM-partner Delta zet mes in dividend en aandeleninkoop

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zet het mes in de dividenduitkeringen. Ook het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma wordt geschrapt. De KLM-partner vecht vanwege de coronacrisis voor zijn voortbestaan nu duizenden vluchten zijn geannuleerd.

Door de snelle verspreiding van het virus is het luchtverkeer praktische stil komen te liggen. Delta rekent in het tweede kwartaal van dit jaar op een omzetdaling op jaarbasis van wel 80 procent, wat neerkomt op 10 miljard dollar. De crisis zadelt de onderneming dagelijks op met 50 miljoen dollar aan kosten. Daar staan nauwelijks inkomsten tegenover.

Naast het schrappen van dividend en het aandeleninkoopprogramma heeft het bedrijf ook een kredietfaciliteit van 2,6 miljard aangeboord. Daarnaast heeft het nog 3 miljard dollar vrijgespeeld via bestaande kredietlijnen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. finance2u 20 maart 2020 22:17
    Dagelijks 50 miljoen...nou, dan kunnen we wel ongeveer bedenken wat het de KLM kost om alle vliegtuigen aan de grond te hebben...en dat weken zoniet maanden lang..en al zouden ze de lucht weer ingaan dan zijn er hopelijk maar meteen mensen genoeg die willen vliegen, want op dit moment boekt geen hond een vlucht..dat gaat nog heel lang duren voordat vliegschemas en passagiersaantallen weer enigszins normaal zijn
  2. forum rang 6 Happy 20 maart 2020 22:25
    quote:

    IceBear1 schreef op 20 maart 2020 22:22:

    Ja, aandelen kopen omdat ze altijd een mooi dividend uitkeren is nu waarschijnlijk een grote fout, want nu is niet zoals altijd.
    Het heilige huisje wat dividend heet, gaat eraan. Het fundement voor koersen verdwijnt en biedt ruimte voor flink lagere indexen. Helaas....
  3. FairValue 20 maart 2020 23:43
    quote:

    Pavlov44 schreef op 20 maart 2020 23:12:

    Dit is voor AF-KLM geen enkel probleem want dividend betaalde het toch al niet! Dus de koers kan gewoon verder up! :))
    Ja, maandag 10% erbij want AFKLM heeft zoveel omzet/winst...

    Dit bedrijf is (helaas) geen stuiver meer waard. Dat het af en toe nog stijgt komt door speculanten. Feitelijk is dit bedrijf failliet. Nationalisatie of een aandelenemissie is de enige redding. Op naar de 0,... En dan een doorstart want voor de NL economie is dit bedrijf heel belangrijk!
  4. DanielEigen 21 maart 2020 11:03
    Ja dat dit een ramp is voor KLM is wel duidelijk. Ze moeten de rit uitzitten met alle kosten om daarna weer van start te gaan. Waarschijnlijk met staatssteun of nationalisatie.

    Om er een positieve draai aan te geven, is dit de mogelijkheid om KLM goedkoop terug te kopen en weer uit de handen van Frankrijk te krijgen?
  5. forum rang 6 pietje-2005 21 maart 2020 11:18
    Dat nooit, natuurlijk !
    De historie toont dat de staat ver weg moet blijven van opkopen bedrijven, en zeker iets "overrated" als een luchtvaartmaatschappij, die zelfs niet normaal belasting betaalt en ook voor extreme vervuiling nog een schouderklopje krijgt ook ?
    Is gelukkig nu een frans bedrijf, met helaas een deel van de belastingbetaler van nederland :-(
  6. forum rang 7 jan de vakman 21 maart 2020 11:53
    Zien we wat er gebeurd,als die duiktuigen een poosje aan de grond blijven staan,de wind gaat naar het noord oosten,de hemel klaart glashelder op en het vroor vanochtend,toen ik de kranten deed,als het januari was geweest had het streng tot zeer streng gevroren!!zien we het?
    De kranten stonden vanmorgen vol met forse bedanken aan de mensen op de werkvloeren in vele sectoren,het AD zette,ons als bezorgers met koeieletters bovenaan,toch heel leuk!!!
    Dat maatje van klm schrapt het dividend,ik hoop dat de grote oliereus dat niet gaat doen,want ik heb gezegd;dit is de kans van mijn leven,om heel voordelig in de beste kwartaal dividender van de beurs te stappen.bovendien vergroent shell in hoog tempo en dat vind ik ook zeer belanrijk!!
    Helaas kachelde vrijdag weer veel moois,behoorlijk in elkaar,daardoor moest ik toch weer een lelijke min voor mijn weekstaat plaatsen,temeer omdat mijn hoofdrol speler besi,het laatste uur af ging als een gieter,zou dit komen omdat hij moederziel alleen,achterblijft in de amx,ik zie het niet als een nadeel,meestal,als de boel opveert gaat de amx veel harder omhoog,dan zijn grote broer!
    Opnieuw hield corona veel beursgebeuren in de houtgreep,al leek de hemel op te klaren,richting eind van de week,maar als ik zie hoe amerika gesloten is dan zal het maandag wel weer rinkel de kinkel,kledder boem zijn!!
    China laat zich ondanks grote eigen problemen,van een prachtige kant zien,ze helpen waar ze kunnen,dat staat in zeer schril contrast,met wat het christelijke presidentje trump overhoop haalt,hij gaat gevaarlijk dicht,richting de nazi praktijken,voor en in de oorlog,die meenden,als de beste handlangers van de mensenmoordenaar van den beginne,GODSvolk,als afval te vergassen en te verbranden,zou het daarom zijn dat europa zo keihard geraakt word door corona,daar zitten ook ongelooflijk vele vulgaire anti semitisten in het europarlement,de HEERE heeft gezegd tot Abraham;,die u zegenen zal IK zegenen,maar die u vervloeken,zal IK vervloeken!
    Vandaag snoeirommel op ruimen en ik wilde corona bestendige vitamientjes zaaien,maar daarvoor is het te koud!
    Morgen,luisteren naar de woorden van mijn HEILAND,HIJ heeft gezegd;bid voor hen die u vervolgen,doet wel,degenen die u kwaad doen,zegen hen,die u vervloeken,want als je dat doet zul je anderen,zelfs vijanden,winnen voor MIJN Koningkrijk; trumpje; stop aub eens met je vernielende haatzaaierij!!
    Maandag hoop ik dat de stralende lentezon veel corona ellende doet smelten en we op de beurs in de herstel modus verder gaan en wat die almaar groener wordende oliereus betreft,nooit,heeft hij na de oorlog zijn dividend verlaagd!!SJALOOM!!!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,880 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links