Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cao voor postbezorgers definitief, maar zonder steun van FNV

Gepubliceerd op 20 maart 2020 16:28 | Views: 3.000 | Onderwerpen: CAO

PostNL 09:39

1,48 +0,08 (+5,96%)

DEN HAAG (AFN) - Postbezorgers van PostNL krijgen 6,5 procent meer loon. Dat staat in de nieuwe cao die sinds vrijdag definitief is. Leden van de vakorganisaties Bond van Post Personeel (BVPP) en CNV stemden in met het eerder overeengekomen principeakkoord. Leden van FNV stemden niet in met het onderhandelingsresultaat.

De nieuwe cao geldt voor de ongeveer 20.000 postbezorgers van PostNL. De looptijd van de nieuwe cao is 24 maanden en loopt tot en met 30 september 2021. Het salaris van postbezorgers wordt in zes stappen verhoogd met in totaal 6,5 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over onder andere bedrijfskleding.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 88% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

CAO

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ikwilvaniexaf 28 maart 2020 20:46
    25000 postbezorgers die gemiddeld 8 uur per week werken voor een uurloon van EUR 10,46 dan praat je over EUR 110 miljoen. En dat bedrag gaat in een tijdsbestek van 2 jaar met 6,5% omhoog. Dit is gewoon de te verwachten inflatie. De prijs van een postzegel gaat sneller omhoog.

    De omzet van PostNL in 2018 (dus voor de fusie met Sand) was 2,8 miljard EURO. Het salaris en bonus verleden van de topvrouw en mannen laten trouwens een heel ander begrip van nullijn en inflatiecorrectie zien.

    Dus Stephan en vele anderen uit uw kritiek op de juiste personen en niet op de postbezorger die al meer dan 10 jaar niet of nauwelijks boven het minimum uurloon uitkomt
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare