Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China houdt leenrente onverwacht gelijk

Gepubliceerd op 20 maart 2020 07:48 | Views: 3.794 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR) - De rente die Chinese banken aan hun beste klanten rekenen, is onverwacht gelijk gehouden. Economen hadden in meerderheid verwacht dat de zogeheten Loan Prime Rate (LPR) omlaag zou worden gebracht, zodat bedrijven goedkoper kunnen lenen. Daarmee kunnen de economische gevolgen van de coronaviruspandemie worden beperkt.

Het laagste rentetarief dat Chinese bedrijven voor een lening met een looptijd van een jaar kunnen krijgen is 4,05 procent. Voor een vijfjaarslening blijft de rente 4,75 procent. Economen dachten aan een kleine verlaging van de eenjaarsrente met 0,05 of 0,1 procentpunt.

Het LPR-tarief wordt maandelijks door achttien banken bepaald en is losjes gekoppeld aan de rente voor eenjaarsleningen die de Chinese centrale bank rekent. Ondanks dat die eerder deze week gelijk bleef, dachten zeven op de tien economen dat de banken wel aan hun tarieven zouden knutselen. De Federal Reserve in de Verenigde Staten en de Bank of England in het Verenigd Koninkrijk gebruikten de rentetarieven deze week wel om leningen voor bedrijven goedkoper te maken.

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 20 maart 2020 07:57
  Wat een zelfvertrouwen zeg, een zeer goed teken.
  Stap voor stap wordt alles weer opgestart, ze gaan als eerste recoveren.
  Ze zullen de wereld overspoelen mat alles waar vraag naar is, snel op de situatie inspelen, de Chinese indices zullen snel weer op ATH staan en hoger.

  Het chemische wapen is uitgewerkt....
 2. forum rang 5 adritromp 20 maart 2020 08:16
  quote:

  Seniele gek schreef op 20 maart 2020 08:13:


  Lagarde kijk je even mee? De boodschap is duidelijk: we hebben het ergste gehad, handen uit de mouwen en weer aan het werk. Hier kan dat softe Europese beleid niet tegenop.


  Let wel, China heeft het ergste gehad. Europa nog niet, en de berichten over nationalisering moeten nog komen

  Wel eens met rentes gelijk houden
 3. Ronin 20 maart 2020 09:16
  China heeft de eerste golf doorstaan. De echte test gaat over een paar weken komen wanneer de gevolgen van het lossere beleid duidelijk worden. Hebben ze het echt onder kontrolle of hebben ze de keuze gemaakt dat ze <5% van de bevolking (vooral het minder productieve deel) wel kunnen missen? Time will tell!
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare