Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen Wall Street lopen op

Verliezen Wall Street lopen op

NEW YORK (AFN) - De verliezen op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag halverwege de sessie iets verder opgelopen. De aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China houden de markten nog altijd in hun greep. Beleggers zijn verder in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Hier wordt door kenners alom geen vuurwerk verwacht. Meer aandacht zal er zijn voor opmerkingen over het toekomstig beleid.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 18.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent in de min op 25.725 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 2818 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent op 7693 punten.

De Amerikaanse koepel van centrale banken schoof tijdens zijn vorige beleidsvergadering in januari verdere renteverhogingen op de lange baan. Beleggers zijn daarom vooral benieuwd naar de toelichting van Fed-president Jerome Powell. En dan met name of hij ook nu weer een afwachtende toon zal aanslaan.

FedEx

FedEx verloor ruim 5 procent. De pakketvervoerder voelt naar eigen zeggen de afzwakkende wereldwijde economische omstandigheden en handel en zei in het afgelopen kwartaal tegenvallende resultaten te hebben behaald. De winstverwachtingen voor het hele boekjaar werden opnieuw verlaagd.

Google-moeder Alphabet noteerde 0,7 procent hoger ondanks weer een boete uit Brussel, dit keer van 1,5 miljard euro. Volgens de Europese Commissie heeft Google met zijn advertentiedienst AdSense misbruik gemaakt van zijn sterke marktpositie. Google kreeg eerder ook al miljardenboetes van Brussel vanwege andere overtredingen.

Ford

Automaker Ford verloor 2,2 procent. Het bedrijf beloofde honderden miljoenen dollars te investeren in een fabriek in Michigan. De kapitaalinjectie levert volgens Ford ook 900 nieuwe banen op.

Levensmiddelenconcern General Mills won 3,4 procent. Het bedrijf achter merken als Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs kwam met beter dan verwachte resultaten en een verhoging van de winstprognose.

De euro was 1,1351 dollar waard, evenveel als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 59,76 dollar. Brent kostte 0,6 procent meer op 68,00 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links