Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeiverwachtingen economie Spanje naar boven

MADRID (AFN) - De groeiverwachtingen voor de Spaanse economie zijn naar boven bijgesteld door de centrale bank van het land. Naar verwachting zal de economie van Spanje dit jaar met 2,7 procent groeien, terwijl in december op 2,4 procent werd gerekend. In 2017 ging de economie van het Zuid-Europese land met 3,1 procent vooruit.

De prognose voor 2019 is opwaarts bijgesteld van 2,1 naar 2,3 procent en voor 2020 wordt op een economische verbetering met 2,1 procent gerekend. Volgens de centrale bank bedraagt de groei in het eerste kwartaal van dit jaar waarschijnlijk 0,7 procent. De hogere prognoses hangen samen met de verbeterde binnenlandse vraag en aantrekkende export. Bovendien heeft de politieke situatie rond de regio Catalonië een minder negatieve impact op de economie dan eerder aangenomen.

De centrale bank denkt dat de inflatie dit jaar zal uitkomen op 1,2 procent, tegen 2 procent vorig jaar. Voor 2019 en 2020 wordt op een inflatie van respectievelijk 1,4 en 1,7 procent gerekend. Daarnaast wordt voorspeld dat de werkloosheid in Spanje tegen het einde van 2020 zal zijn gedaald naar circa 11 procent, van meer dan 16 procent eind 2017.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links