Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street doet opnieuw klein stapje terug

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag met overwegend kleine verliezen de handel uitgegaan. Het is de derde handelsdag op rij dat de koersen licht dalen. Beleggers op Wall Street moesten het aan het begin van de nieuwe beursweek doen met een nagenoeg lege agenda.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, eindigde een fractie lager op 20.905,86 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2373,47 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq sloot nagenoeg vlak op 5901,53 punten.

Machinebouwer Caterpillar was veruit de sterkste stijger in de Dow met een winst van 2,7 procent. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw heeft de daling van de verkopen in februari zien afzwakken vergeleken met de voorgaande maanden.

Apple

Entertainmentconcern Walt Disney, elektronicagigant Apple en sportkledingmaker Nike waren eveneens in trek en kregen er 0,9 tot 1,6 procent bij. Onderaan bij de hoofdfondsen waren creditcardmaatschappij Visa en doe- het-zelfketen Home Depot te vinden met verliezen rond 1,2 procent.

Bij de kleinere fondsen stond de verkoper van natuurlijke voeding Sprouts Farmers Market in de schijnwerpers. Naar verluidt praat het bedrijf met winkelketen Albertsons over een fusie. Aanvankelijk reageerden beleggers opgetogen op dat gerucht, maar in de loop van de dag sloeg de twijfel toe. Het aandeel eindigde uiteindelijk met een verlies van 0,9 procent.

Array BioPharma

Biotechnologiebedrijf Array BioPharma zakte 4,6 procent. Het presenteerde tegenvallende testresultaten met een middel tegen een vorm van huidkanker. Array heeft naar aanleiding daarvan zijn aanvraag voor toelating van het medicijn op de markt bij toezichthouder FDA ingetrokken.

De euro was 1,0745 dollar waard, nagenoeg evenveel als bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 48,20 dollar. De Brentprijs, maatgevend voor olie die gewonnen wordt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, daalde 0,2 procent tot 51,66 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links