Login
 

Lichte verliezen op beurzen Europa

Gepubliceerd op 20 mrt 2017 om 17:43 | Views: 1.010 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten zijn maandag na een rustige handelsdag met overwegend kleine verliezen de handel uitgegaan. Blikvanger in Amsterdam was het Brits-Nederlandse voedings- en wasmiddelenconcern Unilever, dat naar verluidt voor zo'n 7 miljard euro aan merken van de hand wil doen.

Op Beursplein 5 sloot de toonaangevende AEX-index 0,2 procent lager op 515,09 punten. De MidKap daarentegen steeg 0,2 procent tot 740,82 punten. De hoofdgraadmeters op de beurzen in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,4 procent in, de FTSE in Londen eindigde 0,1 procent in de plus.

Unilever won bij de hoofdfondsen 0,4 procent. Het concern zou onder meer margarinelabels Becel/Flora en Stork willen verkopen. Ook heeft Unilever volgens het Financieele Dagblad aan grote aandeelhouders gevraagd hun belangen te vergroten. Het bedrijf sloeg onlangs een ongevraagd overnamebod van branchegenoot Kraft Heinz af.

Vopak

Sterkste stijger onder de hoofdfondsen was tankopslagbedrijf Vopak met een plus van 0,7 procent. Ook de technologiefondsen Philips en ASML werden 0,7 procent meer waard. Onderaan de AEX stond ABN AMRO met een verlies van 1,6 procent. Telecombedrijf KPN leverde 1 procent in.

In Frankfurt verloor Deutsche Bank 3,7 procent. De bankkolos is begonnen met zijn aandelenemissie met een omvang van 8 miljard euro. Daarmee moet de balans worden versterkt. Daarnaast verwacht Deutsche Bank dat zijn opbrengsten dit jaar min of meer stabiel zullen blijven.

Deutsche bank

In het kielzog van Deutsche Bank deed ook het aandeel Commerzbank (min 2,3 procent) een stap terug. Branchegenoot UBS verloor in Zürich 1,1 procent. De Franse autoriteiten spannen een rechtszaak aan tegen de Zwitserse bank omdat die medeplichtig zou zijn geweest aan belastingontduiking.

De euro was 1,0745 dollar waard, nagenoeg evenveel als bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 48,45 dollar. De Brentprijs, voor olie die gewonnen wordt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, stond nagenoeg vlak op 51,74 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links