Login
 

Weinig beweging op Europese beurzen

Gepubliceerd op 20 mrt 2017 om 15:56 | Views: 996 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten stonden maandagmiddag dicht bij de slotstanden van voor het weekeinde. Blikvanger in Amsterdam was voedings- en wasmiddelenconcern Unilever, dat naar verluidt voor zo'n 7 miljard euro aan merken van de hand wil doen.

Op Beursplein 5 stond de toonaangevende AEX-index rond 15.45 uur 0,1 procent in de min op 515,97 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 741,33 punten. De hoofdgraadmeters op de beurzen in in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,2 procent in.

Unilever behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 0,6 procent. Het concern zou onder meer margarinelabels Becel/Flora en Stork willen verkopen. Ook heeft Unilever volgens het Financieele Dagblad aan grote aandeelhouders gevraagd hun belangen te vergroten. Het bedrijf sloeg onlangs een ongevraagd overnamebod van branchegenoot Kraft Heinz af.

ASML

Sterkste stijger onder de hoofdfondsen was chipmachinefabrikant ASML met een plus van 1 procent. Tankopslagbedrijf Vopak kreeg er 0,8 procent bij. Onderaan de AEX stond ABN AMRO met een verlies van 1 procent. Olieconcern Shell werd 0,8 procent minder waard.

In Frankfurt verloor Deutsche Bank 2,3 procent. De bankkolos is begonnen met zijn aandelenemissie met een omvang van 8 miljard euro. Daarmee moet de balans worden versterkt. Daarnaast verwacht Deutsche Bank dat zijn opbrengsten dit jaar min of meer stabiel zullen blijven.

Deutsche Bank

In het kielzog van Deutsche Bank deed ook het aandeel Commerzbank (min 1,8 procent) een stap terug. Branchegenoot UBS verloor in Zürich 1,1 procent. De Franse autoriteiten spannen een rechtszaak aan tegen de Zwitserse bank omdat die medeplichtig zou zijn geweest aan belastingontduiking.

De euro was 1,0750 dollar waard. Bij het Europese slot op vrijdag noteerde de euro 1,0742 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 48,28 dollar. De Brentprijs, voor olie die gewonnen wordt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, daalde 0,5 procent tot 51,46 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
PetertjeZ
0
up en down
0
ER is altijd wel een down. dag die de week in de min duwt de rest zal wel weer opleven zoals het weer dat beterschap wordt voorspeld Als het tenminste een houdbaar datum heeft van tenminste 4 dagen
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links