Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent licht in de min'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York openen maandag waarschijnlijk licht lager. Beleggers op Wall Street moeten het doen met een nagenoeg lege agenda wat betreft macro-economische cijfers en bedrijfsnieuws.

De aandacht zal uitgaan naar president Charles Evans van de Federal Reserve in Chicago, die later op de dag een speech en een televisie-interview geeft. Fed-voorzitter Janet Yellen houdt donderdag een toespraak. Mogelijk valt uit hun woorden iets op te maken over het rentebeleid van de Fed. Vorige week werd de rente verhoogd door de Amerikaanse centrale bank.

Voorbeurs wees een graadmeter van de Federal Reserve van Chicago op toenemende economische bedrijvigheid in de VS, maar verder is het maandag muisstil op macro-economisch gebied. Later deze week komen nog gegevens over onder meer de Amerikaanse woningmarkt en de industrie in de VS.

Olieprijzen

Mogelijk kunnen de oliefondsen op Wall Street wat onder druk komen te staan door de daling van de olieprijzen.

De verkoper van natuurlijke voeding Sprouts Farmers Market staat in de belangstelling, Naar verluidt wordt overleg gevoerd met winkelketen Albertsons over een fusie. Daarbij zou Sprouts van de beurs worden gehaald en worden samengevoegd met Albertsons, dat in handen is van investeerder Cerberus.

Testresultaten

Biotechnologiebedrijf Array BioPharma gaat naar verwachting met dieprode cijfers openen, na tegenvallende testresultaten met een middel tegen een vorm van huidkanker. Array heeft nu zijn marktaanvraag voor dat middel bij toezichthouder FDA ingetrokken.

De aandelenbeurzen op Wall Street kwamen vrijdag amper in beweging. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 20.914,62 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,1 procent, tot 2378,25 punten. Technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak op 5901,00 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 maart 2017 15:22
    Ook bij ons staat de boel in het rood,ondanks dat de grootste ekonomie van europa met prachtige cijfers en vooruitzichten kwam.
    Die domme britten maken hun vertrek uit de EU bekend,zij gaan het kippetje dat gouden eieren legt definitief slachten,nu zie je hun ekonomie al afremmen.
    Is bij het europarlement alles koek en ei??nee,zeker niet,dit logge steendure gebeuren zou tenminste gehalveerd moeten worden,ook zal het mes diep in allerlei zelfverrijkings regeltjes moeten.
    Bovendien moeten zij zich alleen met zaken gaan bezig houden,die niet landelijk,maar gezamelijk geregeld worden.
    Als brussel bewust deze zaken beter gaat regelen,dan zal europa die britjes stevig het nakijken geven,maar ik moet het eerst zien,zei de bleinde!!
    Het beursje wil niet vandaag,shelletje valt terug en hij sleept alles mee,alleen de kleintjes doen het prachtig,kijk,eens naar ons sifje,die heeft de weind wel heel stevig mee,nog zo'n kleintje die als een raket voor de wind gaat is accell,de versnelling kan in zijn 7,met grote spoed voorwaarts,blijkbaar gaan meerdere beleggers dit zien,want de handel in dit aandeel is wel verdriedubbelt.
    Wat denk je van ons dikke mercedessen aandeel,het lijkt er veel op dat hij ook uit zijn dip aan het ontwaken is.
    Kort om bij de kleintjes is het dikke pret,maar die logge grote gabbers willen niet,als die nu ook eens naar hun kleine broertjes gaan kijken,dan kan het nog dolle pret worden!!
    Het is weer droog geworden,dus denk ik dat ik nog wat voor mijn superaandeel Dalm,ga verdienen,die stijgt altijd,wel zo prettig!!Sukkerdesessio!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links