Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Angst voor VS remt betalingsverkeer Iran'

TEHERAN (AFN/RTR) - Dat het betalingsverkeer met Iran stroef verloopt, is met name de schuld van de Verenigde Staten. Dat zei ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran zondag in een televisietoespraak. Volgens hem zijn banken in westerse landen bang voor Amerika, dat kennelijk nog steeds blokkades opwerpt.

Khamenei benadrukte dat bancaire transacties en de repatriëring van Iraanse tegoeden op banken in westerse landen problematisch verlopen. De Amerikanen zouden daarbij hun afspraken niet nakomen en de sancties alleen op papier hebben geschrapt.

Sinds het opheffen van de sancties mogen landen en bedrijven zaken doen met Iran. De praktijk leert echter dat onder meer het betalingsverkeer problemen geeft, mede omdat de Amerikanen de financiële sancties tegen Iran nog niet volledig hebben afgebouwd. Daardoor zijn banken afwachtend met het zetten van stappen.

Moeizaam betalingsverkeer

Eerder maakten de Nederlandse verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex melding van het moeizaam op gang komen van het betalingsverkeer met Iran. Zij riepen de Nederlandse banken op om op zoek te gaan naar mogelijkheden het betalingsverkeer met Iran weer op te starten.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wordt het betalingsverkeer met Iran stap voor stap tot stand gebracht. Daarbij moet zorgvuldig te werk worden gegaan, ook omdat Iraanse banken bezig zijn met een inhaalslag om aan internationale wet- en regelgeving te voldoen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links