Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam op verlies

Hoofdindex Amsterdam op verlies

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters leverden in. Beleggers kregen een stroom van kwartaalberichten voor de kiezen, waarin veel bedrijven waaronder Air France-KLM waarschuwden voor de negatieve impact van het nieuwe coronavirus in China. Daarnaast stond ING in de schijnwerpers na de aankondiging van het vertrek van topman Ralph Hamers.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.50 uur 0,6 procent lager op 625,54 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 975,51 punten. Parijs en Frankfurt daalden tot 0,2 procent. Londen steeg juist 0,2 procent.

Bij de hoofdfondsen was NN Group met afstand de sterkste stijger, met een winst van 2,3 procent. De activistische investeerder Elliott Management heeft een belang genomen in de verzekeraar. Ook het aandeel ING (plus 0,8 procent) zat in de lift. Hamers vertrekt op 30 juni bij de bank en gaat vanaf september aan de slag bij de Zwitserse bank UBS (plus 2,5 procent). Levensmiddelenconcern Unilever (min 1,6 procent) noteerde ex dividend.

Air France-KLM

In de MidKap zakte Air France-KLM bijna 3 procent. De luchtvaartcombinatie zag de operationele winst in 2019 met bijna een vijfde dalen en waarschuwde dat de problemen met het nieuwe coronavirus een hap tot wel 200 miljoen euro uit de winst kunnen nemen in het eerste kwartaal. Bodemonderzoeker Fugro (plus 6,8 procent) toonde herstel na de verliesbeurt een dag eerder en ging op kop. Besi steeg ruim 1 procent na een sterk vierde kwartaal. Het chipbedrijf is echter voorzichtig over het eerste kwartaal vanwege het coronavirus.

Bouwer Heijmans klom bijna 6 procent bij de kleinere bedrijven dankzij goed ontvangen jaarcijfers. Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen boekte het afgelopen jaar meer winst en werd beloond met een koersstijging van 1 procent.

AXA

In Parijs zakte verzekeraar AXA dik 4 procent na tegenvallende jaarcijfers, terwijl de Franse energiebeheerspecialist Schneider Electric ruim 7 procent won dankzij sterke resultaten en vooruitzichten. In Zürich stelden de cijfers van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re (min 5,6 procent) teleur.

De euro was 1,0817 dollar waard tegen 1,0790 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 54,03 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 59,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:11 AEX start handelsdag vermoedelijk neutraal
  2. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links