Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Besi voorziet verdere omzetdaling

Gepubliceerd op 20 februari 2019 07:18 | Views: 11.411

BESI 21 okt

39,31 +0,49 (+1,26%)

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft de omzet in het laatste kwartaal van 2018 flink zien dalen en verwacht in het eerste kwartaal van 2019 een verdere teruggang. De toeleverancier aan de chipindustrie wijt dat aan moeilijke marktomstandigheden. Bovendien is het eerste kwartaal traditioneel de zwakste periode.

De omzet van Besi zakte in het vierde kwartaal met 21 procent ten opzichte van de voorgaande periode en met 40 procent op jaarbasis en kwam uit op 92,5 miljoen euro. De orderinstroom liep met 23 procent terug op kwartaalbasis, vooral door minder vraag uit de markt voor mobiele apparaten. De nettowinst zakte met 22,5 procent tot 22,7 miljoen euro.

Topman Richard Blickman wijst erop dat de tegenwind uit het tweede kwartaal achteraf bezien een eerste voorteken was van een krimp van de markt. Besi heeft zich daar volgens hem snel op aangepast door de inzet van personeel aan te passen en nieuwe afspraken met leveranciers te maken. ,,Daardoor hebben we marktleidende cijfers kunnen behouden op het gebied van winstgevendheid, netto- en brutomarges en opbrengst per investering."

Voor het eerste kwartaal rekent Besi op een omzetkrimp van 15 procent op kwartaalbasis. Voor de langere termijn ziet Besi echter ,,veel redenen om optimistisch te zijn", zoals de sterkte marktpositie, de opkomst van 5G, kunstmatige intelligentie en ontwikkelingen in de auto-industrie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 77% zegt kopen 47 stemmen

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 jaar2020 20 februari 2019 08:59
  Beursblik: moeilijke vooruitzichten Besi korte termijn

  (ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor BE Semiconductor Industries op de korte termijn zijn moeilijk. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

  Voor het lopende kwartaal mikt Besi op een omzetdaling van 15 procent. En de orderinstroom van 83,1 miljoen euro, een krimp van 23 procent, in het vierde kwartaal wijst niet op herstel, meent De Jong.

  Daarentegen presteerde Besi in het afgelopen kwartaal wel "veel beter" dan verwacht, dankzij een sterke brutomarge en een belastingvoordeel. De Jong vindt het een sterk signaal dat Besi 1,67 euro per aandeel dividend uitkeert

  De Jong vindt Besi "erg goed" gepositioneerd voor de toekomst, als de sector de weg omhoog weer vindt. "En er is geen reden om onze positieve kijk te veranderen", zei de analist, die zijn koopadvies met een koersdoel van 27,00 euro handhaafde.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  R
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare