Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Shell loert op schalietak BHP'

Gepubliceerd op 20 feb 2018 om 13:40 | Views: 2.970

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

Royal Dutch Shell A 11:49

26,64 +0,15 (+0,55%)

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell is een voorname kandidaat om de Permian schaliedivisie van BHP Billiton in te lijven. Upstream-directeur Andy Brown van het olie- en gasconcern sprak dinsdag tijdens een bijeenkomst in Londen van een bezitting die voor Shell mogelijk interessant is.

Shell loert actief op onderdelen om zijn schaliedivisie te versterken. Brown noemde schalie nog geen jaar geleden een van de groeimotoren van Shell, samen met projecten in de diepzee. Shell mikt bij dat laatste tegen eind 2020 op een dagelijkse olieproductie van 900.000 vaten. Dat zijn er nu nog 750.000.

Verder zei Brown verbaasd te zijn over de nog altijd sterke vraag van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Vooral in China was de groei volgens hem significant. Shell tekende onlangs een langjarig contract met de nationale oliemaatschappij van Koeweit over de levering van lng. Volgens Brown staat Shell open voor verdere investeringen in lng in dat land.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 89% zegt kopen 9 stemmen
BHP Billiton Plc 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links