Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe baas voor EUV-programma ASML

Gepubliceerd op 20 februari 2018 08:25 | Views: 3.633

ASML 17:35

315,20 +5,10 (+1,64%)

VELDHOVEN (AFN) - ASML benoemt Christophe Fouquet per 1 april tot lid van de raad van bestuur. Hij krijgt bij de chipmachinebouwer de leiding over het EUV-programma. Met die nieuwe technologie moeten de klanten van ASML de komende jaren op grote schaal chips gaan produceren.

Fouquet neemt het stokje over van Frits van Hout, die wel deel blijft uitmaken van de raad van bestuur. In zijn nieuwe functie wordt Van Hout verantwoordelijk voor strategische kwesties en de relaties met belangrijke toeleveranciers. De raad van bestuur bestaan voortaan uit zes leden in plaats van de huidige vijf.

Volgens topman Peter Wennink brengt Fouquet, die uit eigen gelederen komt, zowel zakelijke als technologische ervaring mee. Hij herhaalde daarnaast dat ASML er alle vertrouwen in heeft dat de doelstellingen wat betreft omzet en winstgevendheid voor 2020 zullen worden gehaald.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare