Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Supermarkten: doe verspreid over de dag boodschappen

Gepubliceerd op 20 januari 2021 15:48 | Views: 2.096 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 08 mrt

22,50 +0,01 (+0,04%)

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten verzoeken hun klanten met klem om verspreid over de dag boodschappen te doen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ondersteunt daarmee de oproep van demissionair premier Mark Rutte, die eerder op woensdag aankondigde een avondklok in te willen stellen. Hij vroeg mensen om ook eens in de ochtend de boodschappen te doen.

Met het invoeren van een avondklok wordt het aantal beschikbare uren om boodschappen te doen verder ingeperkt. "Het is belangrijk dat iedereen veilig en sociaal boodschappen kan blijven doen. Geef elkaar de ruimte. Laten we hier samen voor zorgen", aldus het CBL.

Supermarkten gaan er verder van uit dat de logistieke operatie, te weten distributiecentra, transport en vulploegen in de winkels, volledig kunnen blijven draaien en dat medewerkers na sluitings- of werktijd nog naar huis kunnen. Ook de bezorging van boodschappen moet gewoon door kunnen blijven gaan.

Albert Heijn zegt zich achter de schermen voor te bereiden op de eventuele instelling van een avondklok. Maar omdat het besluit nog door de Tweede Kamer moet worden bekrachtigd, trad het bedrijf nog niet in details.

Voor de keten blijft de belangrijkste prioriteit dat klanten prettig en veilig hun boodschappen kunnen blijven doen en medewerkers ook veilig kunnen werken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 ramp 2017 20 januari 2021 15:53
  Das toch dom als ik om 9 uur een brood ga halen om 10 uur een pak melk om 12 stukje worst om 14 uur pak koffie om 16 uur zak aardappels en om 17 wat groente , ik snap niet dat ze dat willen dat ik verdeeld over de dag mijn boodschappen ga halen ?. Ik misschien dom , maar 1 keer per week in contact met mensen is mij al te veel laat staan meerdere keren per dag .... bah nee eng ..
 2. forum rang 6 MFCons 20 januari 2021 16:11
  quote:

  ramp 2017 schreef op 20 januari 2021 15:53:


  Das toch dom als ik om 9 uur een brood ga halen om 10 uur een pak melk om 12 stukje worst om 14 uur pak koffie om 16 uur zak aardappels en om 17 wat groente , ik snap niet dat ze dat willen dat ik verdeeld over de dag mijn boodschappen ga halen ?. Ik misschien dom , maar 1 keer per week in contact met mensen is mij al te veel laat staan meerdere keren per dag .... bah nee eng ..


  Meer duimpjes voor deze man please.
 3. Maximus16 20 januari 2021 16:25
  quote:

  BeursVis schreef op 20 januari 2021 16:12:


  Leuk hoor zo een oproep maar dit is alleen maar marketing. Hoe moet ik in godsnaam weten wanneer de rest van de mensen in mijn stad niet gaan winkelen? Als het mogelijk is ga ik al vroeg in de ochtend maar rustig is het dan allerminst.


  Als het goed is, is niemand aan het winkelen. Je doet alleen nog functioneel je boodschappen.
  Dus niet met zijn tweeën of meer en gericht door de winkel en niet staan kletsen met iemand die je in de supermarkt tegen komt.

  Als je overigens op Google je supermarkt opzoekt, krijg je een actueel overzicht op welke momenten het druk is en op welke niet.
 4. Maximus16 21 januari 2021 08:27
  quote:

  Campingrally schreef op 20 januari 2021 17:29:


  Waarom geen avondklok van 22.00 t/m 6.00 uur. Volgens mij zijn ze in België toch wat slimmer als hier.


  Of nog beter vanaf 24.00
  Dan kun je ten minste nog fatsoenlijk bij je vrienden een biertje drinken en heb je ook nog genoeg tijd als je dronken naar huis moet lopen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare