Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afvalverwerker Renewi zet stap richting Damrak

Afvalverwerker Renewi zet stap richting Damrak

LONDEN (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft een volgende stap gezet richting het Damrak. De onderneming maakte bekend een aanvraag voor een tweede notering te hebben ingediend, naast de al bestaande beursnotering in Londen. Eind januari zal Renewi daarmee naar verwachting ook in Amsterdam genoteerd zijn.

De Brits-Nederlandse fusieonderneming, die voortkwam uit de krachtenbundeling van Shanks en Van Gansewinkel, maakt al eerder bekend dat ze een notering in Amsterdam nastreeft. Daarbij zullen overigens geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Met de notering in Amsterdam wil Renewi zijn focus op de activiteiten in de Benelux benadrukken. Ook moet de secundaire notering zorgen voor meer handel in aandelen van de onderneming.

Renewi maakte tevens bekend dat het op koers ligt om aan zijn eerder gestelde jaardoelen te zullen voldoen. Het boekjaar van Renewi eindigt op 31 maart. Wel waarschuwde de onderneming dat het in de periode daarna last kan krijgen van de economische vertraging wereldwijd. Verder zitten de lagere prijzen voor gebruikt staal en papier het bedrijf dwars. Ook de onzekerheden over regelgeving in de Nederlandse bouwsector zullen doorwerken op de resultaten.

Omzet

Renewi sloot het vorige boekjaar af met een tekort van tientallen miljoenen euro's op een omzet van 1,8 miljard euro. Het tekort onder de streep kwam door forse eenmalige lasten als gevolg van de fusie. De onderliggende brutowinst ging wel omhoog tot 85,5 miljoen euro.

De onderneming verwerkt jaarlijks z'on 14 miljoen ton aan afval. Dat doet Renewi, volgens het laatste jaarverslag met ruim 7000 werknemers op 189 locaties. De vloot aan afvaltrucks en andere vrachtwagens voor de inzameling en verwerking van afval bestaat uit ruim 2500 trucks.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links