Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rustige opening AEX op dag van Trump

Rustige opening AEX op dag van Trump

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag zonder grote uitslagen geopend. De laatste handelsdag van de week staat vooral in het teken van de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. Beleggers hopen snel meer duidelijkheid te krijgen over het economische beleid waar hij voor staat.

De AEX-index stond na een halfuur handel nagenoeg onveranderd op 484,65 punten. De MidKap zakte 0,1 procent naar 685,22 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs weken eveneens nauwelijks af van de slotstanden van donderdag.

SBM Offshore voerde de AEX aan met een winst van 2,4 procent. Philips hoorde bij de grootste verliezers met een min van 0,9 procent, na een adviesverlaging door analisten van Liberum. Supermarktconcern Ahold Delhaize leverde na de stevige koerswinst van donderdag 1,1 procent in en stond daarmee onderaan de hoofdgraadmeter op beursplein 5.

Heineken

Heineken noteerde 0,5 procent in de plus. De bierbrouwer bevestigde in gesprek te zijn met zijn Japanse branchegenoot Kirin over de mogelijke overname van diens Braziliaanse activiteiten. Zekerheid over de deal is er volgens de Nederlandse brouwer echter nog niet. De Japanse krant Nikkei schat de waarde van de transactie op 870 miljoen dollar.

Bij de kleinere fondsen zag Beter Bed zijn beurswaarde 1 procent stijgen. De beursgenoteerde beddenverkoper maakte bekend dat zijn omzet vorig kwartaal met bijna 9 procent is gegroeid. Het bedrijfsresultaat slonk echter met ongeveer dezelfde marge.

BinckBank

BinckBank leverde 0,4 procent in. De onlinebroker meldde een schikking in verband met klachten door reclamecampagnes van Binck, in de periode van 2012 tot en met 2014. De overeenstemming haalt bijna 3 miljoen euro van het resultaat van het afgelopen kwartaal.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,6 procent naar 51,66 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent duurder bij 54,52 dollar per vat. De euro werd voor 1,0665 dollar verhandeld, tegen 1,0630 dollar aan het einde van de handelsdag in Europa.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links