Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chinese verkopen geven Nike steun in de rug

Gepubliceerd op 19 december 2019 22:48 | Views: 968 | Onderwerpen: China

Nike 26 feb

134,78 -0,76 (-0,56%)

BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportmerk Nike heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en winst opgevoerd. Groot China blijft de belangrijkste groeimarkt van het Amerikaanse bedrijf, maar ook in de rest van de wereld was er nog flink wat groei. De thuismarkt Noord-Amerika stelde enigszins teleur.

De omzet van Nike ging met 10 procent omhoog tot 10,3 miljard dollar in het eind november afgesloten boekjaar. In Groot China, waar ook onder meer Taiwan en Hongkong onder vallen, stegen de verkopen met bijna een kwart. In Noord-Amerika was dat slechts 5 procent. Vooral de vraag naar kleding van Nike viel daar tegen. Die nam met slechts 1 procent toe. Converse, dat de laatste tijd een zorgenkindje was, boekte 13 procent meer omzet.

Onder de streep hield Nike 1,1 miljard dollar over, haast een derde meer dan de 847 miljoen dollar van een jaar eerder. Ook de brutowinstmarge ging iets omhoog, maar daar hadden analisten een grotere verbetering verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nike 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare