Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen overwegend hoger

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend vooruit. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar nieuwe recordstanden werden bereikt door de hoop op goedkeuring van de Amerikaanse belastinghervormingen.

In Japan namen beleggers wat gas terug na de stevige koerswinst een dag eerder. De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 22.868,00 punten. De Japanse effectenhuizen Nomura Holdings en Daiwa Securities deden het beter dan de bredere markt en klommen tot 1,5 procent.

De Japanse bouwbedrijven bleven echter onder druk staan vanwege het onderzoek naar fraude bij de aanbesteding van de bouw van het traject van de magneettrein. Taisei en Shimizu, twee van de vier grootste bouwbedrijven in Japan, verloren 6,3 en 2,8 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,7 procent in de plus en de beurs in Shanghai dikte 0,6 procent aan. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent. De Kospi in Seoul bleef achter met een min van 0,2 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links