Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemengd beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden donderdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street waren bezorgd door het nieuws dat het aantal coronadoden in de Verenigde Staten is gestegen naar meer dan een kwart miljoen. Techbedrijven, die eerder wisten te profiteren van de lockdownperiodes, wonnen wel iets aan waarde.

De Dow-Jonesindex noteerde even na 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 29.355 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3566 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 11.862 punten.

Volgens cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore is zo'n 18,5 procent van het wereldwijde dodental door corona in de VS gevallen. Geen enkel land heeft zoveel doden te betreuren als de VS. Ook staat het land op eenzame hoogte wat het totale aantal besmettingen betreft. Dat zijn er inmiddels bijna 11,5 miljoen. Ook piekt het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona in de VS meer dan tevoren. In New York zijn nieuwe lockdownmaatregelen genomen door scholen weer te sluiten.

Amerikaanse uitkeringsaanvragen

Daarnaast gaat de aandacht uit naar nieuwe gegevens over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen die tegenvielen. Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg is gestegen, voor het eerst in vijf weken. Het ministerie van Arbeid meldde 742.000 nieuwe aanvragen, tegen een herzien aantal van 711.000 een week eerder. Economen hielden in doorsnee juist rekening met een daling.

L Brands, het bedrijf achter lingeriemerk Victoria's Secret en maker van verzorgingsproducten Bath & Body Works, won bijna 16 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Warenhuisketen Macy's bracht tegenvallende resultaten naar buiten en leverde een fractie in.

Sonos

De maker van chips en grafische kaarten Nvidia (plus 0,2 procent) opende eveneens de boeken over de afgelopen periode. Er werd gewaarschuwd voor iets zwakkere verkopen van chips voor datacenters in het lopende kwartaal. Verder werden de resultaten van maker van speakers Sonos goed ontvangen. Het aandeel won meer dan 27 procent.

De euro was 1,1849 dollar waard, tegenover 1,1840 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 41,40 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs tot 43,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links